Bikinifitness-atlet: Sporten bliver aldrig ren

I takt med at flere og flere kvinder stiller op i bikinifitness, stiger forbruget af doping også blandt kvinder.

Bikinifitness er det nye sort i fitness-verdenen. Sporten har oplevet en eksplosiv stigning af deltagere, hvor kvinder konkurrerer på udseende og udstråling. Men midt i konkurrence-miljøet tyer flere af kvinderne til ulovlige midler.

For Sanne Mose Jørgensen er bikinifitness en livsstil.

- Det fylder virkelig meget hver evig eneste dag, siger Sanne Mose Jørgensen, der betragter bikinifitness som en livsstil. Hun træner seks til syv gange om ugen.

Det er meget udbredt. Også mere end man lige tror, siger Sanne Mose Jørgensen

-Jeg blev bare bidt af resultaterne og så bliver man virkelig afhængig af det, siger Sanne Mose Jørgsensen.

Flere har som Sanne Mose Jørgensen kastet kærligheden på bikinifitness. I bikinifitness konkurreres der om at have den smukkeste bikinikrop. Ifølge Anders Vinther, der har skrevet et speciale om motionsdoping ved Aarhus Universitet, så skal der rettes fokus mod kvinderne i dopingarbejdet.

- Når man kigger på dansk bodybuilding og fitnessforbund, så har disciplinen bikinifitness vundet rigtig meget frem i de seneste fem-seks år. Antallet af piger, der stiller op for at konkurrencen bikinifitness er simpelthen eksploderet, siger Anders Vinther.

Ved DM i bikinifitness 2015 var der deltager-rekord, og i kampen for podiepladserne er der ifølge Sane Mose Jørgensen flere kvinder, der benytter sig af doping

- Det er meget udbredt. Også mere end man lige tror. Det er lige fra de største og ned til de mindste, som man aldrig kunne forestille sig ville tage noget, siger Sanne

Hos Anti Doping Danmark har man noteret den eksplosive stigning af kvindelige fitnessudøvere. Her har man ingen grund til at tro, at brugen af ulovlige præparater er faldet i takt med den store fokus på konkurrence.

- Før i tiden har det primært været mænd, der har benyttet sig af de her præparater, men med kvindernes øgede fokus på træningen, så er der ingen grund til at tro, at der ikke også er doping i det miljø, siger Malene Radmer Johannison, konsulent i motionsdoping ved Anti Doping Danmark.

I 2015 vandt Sanne Mose Jørgensen først et stævne for nye bikinifitnessatleter, før hun blev nummer to til DM. Fra start har hun vendt doping ryggen, men med succesen er skepsissen fra andre fulgt med.

- Ser jeg for stor ud. Ligner det, at jeg tager noget? Det gik mig meget på, men efter noget tid så vænner man sig til tanken, og man bliver nødt til at finde ud af, at det her det er mig, og det er mit liv, siger Sanne Mose Jørgensen.

Siden 2005 har Anti Doping Danmark kæmpet mod doping. Her vil man nu holde ekstra øje med de kvindelige fitnessudøvere.

- Vi har jo indlemmet pigerne i vores oplysningsmateriale, fordi vi kan se, at der er en stigning i interessen blandt pigerne til at stille op i disse konkurrencer.

2016's store mål for Sanne Mose Jørgensen er EM i en sport, hun aldrig tror bliver ren.

- Ej, det tror jeg ikke. Bikinifitness er nok ikke en af de værste klasser, men det er over det hele, og det er inde for den her sport. Nej, det tror jeg ikke bliver udryddet, siger Sanne Mose Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland