Bladt Industries fyrer 90 fastansatte

Bladt Industries i Aalborg Øst fyrer 90 medarbejdere for at følge de naturlige udsving i produktionen af vindmølleenergi.

Det er en træls besked, der venter 90 fastansatte og 140 indlejede medarbejdere hos Bladt Industries i Aalborg Øst i denne uge. Der er nemlig ikke mere arbejde til dem. Det meddeler administrerende direktør Jan Kjærsgaard.

Forklaringen er, at særligt markedet for havvindemølleparker lider under de faldende pris på vindenergi.

- Bladt lever af at lave store projekter til havvindmøllemarkedet. Da disse ordrer typisk er meget stor, vil der komme naturlige udsving i beskæftigelsen. Vi har haft en periode med en meget stor beskæftigelse. Vi kan se, at vi om nogle måneder desværre vil komme ind i en periode med mindre produktion i Aalborg. Det er en del af baggrunden for, at vi nu desværre er nødt til at varsle denne reduktion. Den anden medvirkende årsag er et konstant fokus på effektivisering og reduktion af vores omkostninger for at øge vores konkurrencedygtighed, siger Jan Kjærsgaard.

De 90 fastansatte medarbejdere, der står til en fyreseddel udgør cirka 15 procent af den samlede medarbejderstab. De 140 indlejede ansatte får foreløbig ikke forlænget deres kontrakt, når den udløber.

Men direktøren for Bladt Industries er alligevel optimistisk i sit syn på fremtiden.

- I øjeblikket ser vi en klar udvikling i havvindemølleprojekter på, at elpriserne går ned fra år til år. Det beyder, at hele værdikæden i havvindemølleprojekterne skal bidrage med lavere omkostninger. Det betyder, at både vi hos Bladt og alle andre i branchen fokuserer hårdt på at reducere vores omkostninger for at  kunne lave mere med det samme antal medarbejdere. Det betyder til gengæld, at strøm fra havvindmølleparker nu er konkurrencedygtig med andre energiformer. Derfor forventer i, at havvindmøllemarkedet vil opleve en positiv udvikling i de kommende år, siger Jan Kjærsgaard.

 Der bliver sat navn på de 90 fyringer i løbet af denne uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland