Fodbolddrenge i den gode sags tjeneste: Blev belønnet med landsholdstræning

Bangsbo Frejas u13-fodbolddrenge samler ind til syge og handicappede børn gennem Kids Aid, og mandag blev de belønnet med en omgang træning af den tidligere landsholdskeeper Thomas Sørensen

En flok fodbolddrenge fra klubben Bangsbo Freja i Frederikshavn fik sig noget af en opgradering på trænerposten mandag.

quote - Jeg har selv været knægt engang, og jeg har selv haft drømme og ambitioner og haft den her glæde ved at spille på et hold og have et godt kammeratskab.

Thomas Sørensen, tidligere landsholdsspiller i fodbold. 

Fodbolddrengene hjælper organisationen Kids Aid med at samle penge ind til syge og handicappede børn. Til gengæld kom den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen til klubben og hjalp til ved mandagens træning.

- Det var fedt, fordi man får nogle gode råd fra en gammel professionel fodboldspiller, lød det fra Emil Reinert fra Bangsbo Freja.

Årgang 2006 fra Bangsbo Freja var ikke engang født, da Thomas Sørensen debuterede på A-landsholdet i efteråret 1999. Og da han stoppede godt 12 år og 101 landskampe senere i foråret 2012 var drengene bare 3-4 år gamle.

- Det kan godt være, at før det her projekt, der var ikke så mange, der lige kendte mig, men så har de måske fået fortalt lidt af deres fædre. Men det er nu heller ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at de har en god oplevelse, og de lærer noget af det her projekt.

- De kan få noget perspektiv. Når man er barn, så tænker man ikke så meget på, hvad der sker omkring en, og det åbner nok øjnene lidt for dem, og måske får det dem til at sætte pris på det, som de har og de oplevelser, de får, sagde Thomas Sørensen om drengenes engagement i Kids Aid.

En god oplevelse for alle parter

Thomas Sørensens karriere tæller kampe for blandt andre Sundland, Aston Villa og Stoke i den engelske Premier League samt senest et ophold i australske Melbourne City fra 2015 til 2017.

Og med sådan et CV var der vist ingen tvivl om, at de unge u13-spillede fik sig en særlig oplevelse med træning fra en tidligere topmålmand.

- Han er god. Han kan stadigvæk nogle gode moves, selv om han er målmand, lød det fra Sebastian Asbjørn Evers.

- Det er rimelig fedt at spille med en af Danmarks bedste målmænd, supplerede Casper Mølgaard Christensen.

Også målmanden selv havde en god oplevelse i det nordjyske. For ham var succeskriteriet nemlig at give de unge drenge en god omgang træning.

- Jeg har selv været knægt engang, og jeg har selv haft drømme og ambitioner og haft den her glæde ved at spille på et hold og have et godt kammeratskab. Så at komme ud for mig og kunne give noget tilbage til de her unge drenge. Man kan jo se, hvordan de lytter og suger til sig. Og de har en super dag, ja men så har jeg også en super dag, lød det fra den tidligere topkeeper.


Seneste nyt

fra Nordjylland