BLOG: En hyggelig restaurant er ikke en ammestue!

Direktøren for Ruths Hotel i Skagen efterlyser situationsfornemmelse for både baby og medmennesker.

Som de allerfleste af os, så startede mit tidligste liv som brystbarn, ganske som generationer både før og efter mig også vil opleve at starte deres. Det er ganske naturligt.

Jeg er far og bedstefar, og både børn og børnebørn er blevet ammet, så det er hverken fremmed eller grænseoverskridende for mig.

Således er jeg også klar over, at ting rykker sig, som tiden går. Nogle ting, der var private anliggender for bare 40 år siden, er i vore dage blevet meget mere offentlige.

Hensynet til andre mennesker

Men der er dog visse steder og situationer, hvor hensynet til andre mennesker måske er på sin plads at overveje.

Jeg har ofte oplevet mødre, både unge og de lidt mere modne, der i al synlighed vælger at amme deres barn i restauranter og andre fællesarealer. Og når man venligt henviser dem til en af salonerne, hvor de helt uforstyrret kan sidde i ro og mag og amme, får man ofte svaret: 

"Tak for opmærksomheden, men jeg sidder fint her".

Så er det ligesom sat på plads, ikke sandt?!

Ørerne i maskinen

Og for ikke at få ørerne mere i maskinen og eventuelt få prædikater som mandschauvenistisk og/eller uempatisk, så lader man den stoppe der.

Men er det fair?

Er det fair overfor andre gæster, der har valgt en frokost eller middag ude, væk fra eventuelle børn/børnebørn - for at nyde en af voksenlivets goder, god mad og vin, serveret ved bordet. Vupti, ved nabobordet vugges og ammes en baby - og så er vi jo lige pludselig alle blevet en del af en babys "middagsselskab". Måske endda krydret med lidt gråd og klynk fra brystbarnet, for nej, det er da ikke altid rart for en lille baby at være i et rum med sær støj og ukendte stemmer.

Ligeledes kunne der også sidde gæster fra andre kulturer og overbevisninger i lokalet, hvis private grænser på alle tænkelige måder bliver overskredet!

På dette område efterlyser jeg lidt konduite, situationsfornemmelse om man vil, for både baby og medmennesker.

Som briterne siger: "There is a place for everything and everything has its place".

En gourmet- eller anden hyggelig restaurant er ikke en ammestue.

Om bloggeren

Peter Christian Jensen er til dagligt administrerende direktør på Ruths Hotel i Skagen. Han har en stor passion for det at arbejde med mennesker, såvel gæster som ansatte, ved siden af økonomien som selvfølgelig også skal passes. Peter har en grundig uddannelse i hotelbranchen og har arbejdet med denne siden 1973. Sideløbende har han i flere årtier været luftkaptajn i Maersk Air og Sterling Airways. Peter vil mest skrive om menneskelige adfærdsmønstre og samfundsrelaterede ting.

Seneste nyt

fra Nordjylland