BLOG: At kigge ind i et bål

Jess Møller Nielsen sætter sin lid til de nordjyske høvdinge i tingstedet. Han håber, at de vil bidrage til at sætte vores Udkantsdanmark på landkortet.

Vidste I, at vi nordjyder har et tingsted, hvor høvdingene mødes?

Det hedder et kommunekontaktråd og forkortes KKR. ”I KKR Nordjylland mødes borgmestrene og andre politikere fra de 11 kommuner i Region Nordjylland for at drøfte, fastsætte fælles linjer og koordinere kommunernes regionalpolitiske indsats”, sådan lyder beskrivelsen af rådet på Kommunernes Landsforeningshjemmeside.  

Da jeg opdagede det, fik jeg straks et billede af et tingsted, hvor de nordjyske borgmestre sidder sammen og kigger ind i et bål for at gøre det bedst muligt for nordjyderne.

Måske sidder et par stykker af dem også og roder med en pind i jorden. Der bliver sikkert båret lidt mad og drikke rundt til dem, mens de lægger planer for, hvordan vores landsdel kan blomstre i fred og frihed med tag over hovedet for alle og en lys fremtid for vores børn.

Det nordjyske Udkantsdanmark

Jeg vil helst tro, de taler om, hvordan de hver især kan bidrage til, at det kun er i København, man har hørt om det nordjyske Udkantsdanmark – derovre bliver de aldrig klogere. Hvad er det, de har, som vi ikke har?

Nuvel rigtigt mange ting er samlet i Aalborg, måske fordi det er der, visionerne er?

Måske sidder et par af dem og skumler over at være fattige, mens andre er rige? Måske kan de ikke rigtigt blive enige om at tale med én tunge ud af vores landsdel? Måske roder de lidt rundt i, hvad der skal være af goder spredt i hele vores landsdel, mens andre ting kun skal være ét eller to steder?

Jeg er ret sikker på, at de alle har dårlig samvittighed over alle de døende landsbyer og landdistrikter, hvor deres undersåtter i generationer har boet, elsket, arbejdet, lavet frivilligt arbejde og opdraget deres børn til ordentlige nordjyder.

De undrer sig nok også over, hvorfor hver eneste kommune ser sig selv som en stor turistattraktion, hvis det måske er sådan, at de fleste turister holder sig til stranden og storbyen.

Den lokale høvding

Jeg er sikker på, det er godt, vi har vores nordjyske tingsted. At sidde og kikke ind i et bål kan give ro og mod på at tænke højt til gavn for andre end en selv.

Alle vi andre nordjyder må håbe på, at når høvdingene rejser sig fra tingstedet, så er de enige og klar til at møde resten af verden i fællesskab. Måske man skulle spørge sin lokale høvding, om han eller hun er klar?

OM BLOGGEREN

Jess Møller Nielsen er oberst i hæren, nordjyde og nysgerrig. Han er født og opvokset i Vendsyssel, og han bor nu i Himmerland. Jess Møller Nielsen har stort set siden studentereksamen fra Nørresundby Gymnasium haft professionelt ledelsesansvar overfor andre mennesker. Han tror på ordentlighed og tydelighed.

Seneste nyt

fra Nordjylland