Blomstertyv plager kirkegården i Skagen

Næsten hver aften og nat stjæles der blomster og planter fra flere af gravstederne på Assistens kirkegård i Skagen. Tyverierne har stået på i årevis.

- Det er det her syn, som møder os hver morgen. Her stod tre pelargonier i fredags, siger kirkegårdsassistent, John Pedersen fra Assistens Kirkegården i Skagen, mens han peger på det tomme område på et af gravstederne på kirkegården. 

John Pedersen har i dag spottet to gravsteder, hvor der er forsvundet blomster fra. På begge gravsteder er blomsterne hevet op med rod. Den fremgangsmåde bruger tyven hver gang. 

- Det er dybt frustrerende. Vi er kede af det, og folk vil bare gerne have deres gravsteder i fred, siger John Pedersen.

Jonna Vernersen er en af de mange, som har oplevet, at blomster forsvinder. Både på hendes forældres og svigerforældres gravsteder er der stjålet blomster flere gange.

- Jeg har ikke lyst til at sætte noget her mere, for jeg ærgrer mig gul og grøn. Jeg synes det er så respektløst, siger Jonna Vernersen. 

Omfanget af blomstertyverier er nu så stort, at der ugentligt stjæles fra 20-30 gravsteder på kirkegården. De mange tyverier er meldt til politiet.

- Vi står magtesløse og slår ud med armene, for hvad kan vi gøre? Kunne man bare få fat i tyven, for der er nok en som skal have hjælp, for jeg tror ikke, at det er noget han bruger til videresalg, siger John Pedersen.

Det er især om foråret og i sommerperioden at der forsvinder flest blomster fra gravstederne.

Selvom tyverierne har stået på i årevis, kan politiet intet stille op. John Pedersen overvejer nu næste skridt for at slippe for tyverierne.

- Vi har drøftet, om vi skal have kameraovervågning, men det er bare trist, hvis det ender med det, for det skulle gerne være et fredfyldt sted, hvor man kan gå ind og være alene, siger kirkegårdsassistent John Pedersen.

Hvor de mange blomster fra gravstederne ender, er der ingen, som ved. I Skagen håber de, at tyven snart bliver stoppet, så freden igen kan indfinde sig på kirkegården.

- Jeg har det så dårligt, for jeg synes, at det bør man om noget respektere, siger Jonna Vernersen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland