Børnehave i borgmesterlære: Ønsker zoologisk have i Sæby

Hvad laver en borgmester? Drikker kaffe og læser avis? Børnehavebørn fra Sæby fandt ud af det onsdag, da de besøgte borgmester Birgit Hansen i Frederikshavn.

Hvad er en borgmester egentlig for en størrelse? Svaret virker åbenlyst, men er det i grunden så simpelt som man skulle tro?

De bedste til at svare på spørgsmålet er selvfølgelig de nordjyske borgmestre, men da de jo er travle folk, kan vi anbefale at tage kontakt til Børnehuset Sæbygaardvejs største børn. Onsdag var de nemlig i lære som borgmester i Frederikshavn Kommune.

 
 
Foto: Christian Aagaard Henriksen

Børnene prøvede kræfter med alle de tunge demokratiske opgaver, og fik lov til at bære den prægtige borgmesterkæde, der normalt er forbeholdt Birgit Hansen. De unge samfundsborgere fik også mulighed for at stille spørgsmål og forslag i byrådssalen hvor det både blev til en snak om flere legepladser i Sæby og bedre infrastruktur i kommunen.

- Jeg kan forstå, for det blev nævnt nogle gange, at der skal være en zoologisk have i Sæby. Det synes jeg lyder både spændende og visionært. Jeg opfordrede den dreng, der var meget vedholdende med det, til at gå igang med det, og når vi så kommer i mål, vil jeg godt ned og klippe den røde snor, siger borgmester Birgit Hansen (Soc.dem.), der tog imod børnene og nød deres besøg.

 
 
Foto: Christian Aagaard Henriksen

- Det har været rigtig hyggeligt at få besøg af børnehaven her, der har arbejdet med hvad demokrati er, hvad borgmesteren laver og hvor mange penge vi har og hvad de bliver  brugt til. Og det der er så skønt med børn er, at de jo var mere optaget af at fortælle hvad deres forældre hedder og hvad deres kæledyr hedder, og det er fair nok, sagde borgmesteren med et smil, da de unge gæster havde overstået deres beøg.

Besøget på rådhuset i Frederikshavn er en del af et forløb i Børnehuset Sæbygaardvej, der handler om selvopfattelse, kultur og samfund, og Ella Nørgaard, der er pædagogisk assistent i børnehaven er ikke i tvivl om, at børnene fik noget ud af besøget.

- De havde en masse forestillinger om hvad en borgmester lavede, og nogen troede, hun bare sad i sin store stol og læste avis og drak kaffe, men de fik jo et helt andet indtryk af borgmesteren ved at møde hende og nu ved de, at hun jo er en ganske almindelig person, siger Ella Nørgaard.

TV2 Nord spurgte i forbindelse med besøget fire af børnehavens børn om, hvad en borgmester er og hvad hun laver. Se nogle af deres underholdende svar i videoen herunder:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland