Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel

Virksomheder i hele bliver kontaktet af en ny foreningen med adresse i Aalborg, der hævder at samle gaver og donationer ind, som de giver videre til kræftramte børn. Men virksomhederne frygter at det hele er fup og svindel.

I maj bliver Aalborg Ny Begravelsesforretning kontaktet af Foreningen for Danske Kræftramte børn. Bedemand Jette Nielsen beslutter hurtigt at hun gerne vil donere 1000 kroner til foreningen.

- Syge børn og død er noget som ligesom vækker et eller andet i os. Det er et formål, men jo gerne vil støtte, siger Jette Nielsen.

Da Jette Nielsen modtager regningen fra firmaet begynder alarmklokkerne at ringe. Telefonnummeret på fakturaen viser sig at tilhøre et forsikringsselskab, der ikke har noget med foreningen at gøre.

- Jeg kontakter også foreningen på det mobilnummer, der står på den første faktura vi får, og der er det ikke til at komme i kontakt med nogen, forklarer Jette Nielsen.

quote Det er forfærdeligt, hvis der er nogen der spinder guld til sig selv på børns sygdom og død.

Jette Nielsen, Bedemand, Aalborg Ny Begravelsesforretning

Jette Nielsen kontakter Fårup Sommerland. For på foreningens hjemmeside kan hun se at blandt andet Tivoli i København, Djurs Sommerland og Fårup Sommerland optræder med deres logoer som erhvervssponsorer for foreningen. Men Fårup Sommerland melder at de ikke har støttet Foreningen for Danske Kræftramte Børn

- Foreningen har jo brugt logoerne fra mange profilerede virksomheder og så ser det jo ud som om de laver noget der er professionelt, når de bruger logoerne fra forskellige virksomheder i Danmark, men vi har aldrig været i kontakt med dem, siger Katrine Hvidtved-Jacobsen, PR-ansvarlig hos Fårup Sommerland.

Foreningen forsøger også at få støtte fra Planetarium i København. De sender en mail hvor de bruger Kræftens Bekæmpelses Logo og logoet fra den 20 år gamle Foreningen for Cancerramte børn. Heller ikke de kender til foreningen.

- Det er jo at pynte sig med lånte fjer og gå ud med et logo fra en veletableret forening og på den måde lade som om man er med i det gode selskab om man så må sige. Det er selvfølgelig dybt forargeligt, siger Jan Johnsen, der er formand for Foreningen Cancerramte Børn.

Virksomheder og foreninger føler sig misbrugt af Foreningen for Danske Kræftramte Børn. De frygter at de indsamlede penge ikke kommer syge børn til gode.

- Det er forfærdeligt, hvis der er nogen der spinder guld til sig selv på børns sygdom og død, siger bedemand Jette Nielsen 

På børnekræftafdelingen på Aalborg Universitets Hospital har de rent faktisk modtaget en donation fra Foreningen for Danske Kræftramte Børn. De har fået 25 spil og fribilletter til Ree-park, men det beroliger ikke Jette Nielsen.

- De kan jo have fået mange flere penge ind end lige hvad man har givet ud, og hvor er de penge så henne, siger Jette Nielsen.

Jette Nielsen har trukket sin donation på 1000 kroner tilbage og hun har politianmeldt Foreningen for Danske Kræftramte Børn. Fyns Politi bekræfter overfor TV2 Nord at de har modtaget anmeldelsen, men de er ikke begyndt at efterforske sagen. 

Advokat afviser alle beskyldninger mod Foreningen for Danske Kræftramte Børn

TV2 Nord har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Foreningen for Danske Kræftramte Børn via telefon og mail. Foreningen skriver via deres advokat til TV2 Nord, at de ikke ønsker at kommentere politianmeldelsen fra Jette Nielsen, Aalborg Ny Begravelsesforretning.

I den samme e-mail oplyser advokaten, at Foreningen for Danske Kræftramte Børn er forholdsvis nystartet og drevet af frivillige – ikke-professionelle – kræfter. Det oplyses videre, at der i foreningens opstartsfase ”er begået nogle fejl bl.a. i forbindelse med brug af logoer i e-mails”. Disse fejl har foreningen, i en artikel i Ekstra Bladet, beklaget.
 
Advokaten afviser derudover alle beskyldninger om at donationer givet til Foreningen for Danske Kræftramte Børn, er endt i lommerne på personer involveret i foreningen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland