Bogø Sandwich retter op efter Operation X afsløring

Bogø sandwich dropper nu de kritiserede funktionsansættelser efter Operation X’s afsløringer.

Bogø sandwich dropper de kritiserede funktionsansættelser, efter at virksomheden har været kritiseret i TV2 programmet Operation X i sidste uge.

I programmet kritiserer en række udenlandske studerende virksomheden for underbetaling. Ejeren af forretningen, Akram Walid El-Hajj, siger på skjult kamera, at en medarbejder skal regne med at arbejde 100 timer om måneden, selvom han kun får løn for 43 timer. Men denne finte vil Bogø Sandwich ikke lave fremover.

Bogø sandwich har tirsdag eftermiddag sendt en mail ud til forældre, lærere, elever og ansatte, der benytter sig af GodFrokost, der er Bogø Sandwichs skolemadsordning. I mailen beskrives to ændringer, virksomheden sætter i gang i tirsdag.

- Vi vil gerne have, at der er styr på det. Vi skriver mailen for at vise forældrene, at de godt kan stole på os. At de stadig kan have tillid til os, siger Akram Walid El-Hajj til TV2 Nord.

For det første vil Bogø Sandwich droppe seks funktions-ansættelser. Funktionsansættelser har virksomheden brugt til at give udenlandske studerende mulighed for at arbejde de 43 timer om måneden, der kræves for at kunne modtage SU i Danmark.

- Fremover vil alle løst tilknyttede være almindeligt timelønnede, står der i mailen.

Derudover vil virksomheden indføre et vagtplansredskab, der gør det muligt for ejerne at følge med i timeforbruget.

- Medarbejderne skal stemple digitalt ind og ud, så hverken vi eller de kan blive anklaget for at ændre på håndskrevne sedler, står der i mailen til forældre og elever.

Bogø Sandwich begrunder ændringerne med, at de ikke ønsker at komme på ”forsiden” igen. Efter afsløringerne har flere politikere har været ude og kræve en kontrol med virksomheden, der har aftaler med skoler i flere nordjyske kommuner. Men ifølge Akram Walid El-Hajj frygter de ikke en eventuelt kontrol.

- Der har fra politisk side været foreslået en kontrol af vores virksomhed. Den hilser vi selvfølgelig altid velkommen, da vi ikke har noget at skjule, skriver Akram Walid El-Hajj i mailen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland