Boi blev adopteret til Danmark: Nu risikerer hun udvisning

Selv om Boi Sawitree Gindeberg har boet i Danmark siden hun var 11 år gammel, vil Udlændingestyrelsen ikke give hende permanent opholdstilladelse.

For 12 år siden blev Boi og hendes søster adopteret fra Thailand. Nu er hendes ansøgning om permanent opholdstilladelse i Danmark blevet afvist.

Årsagen er at Boi, der i dag er 23 år i løbet af de seneste tre år har modtaget kontanthjælp. Ifølge Udlændingeloven betyder det, at hendes opholdstilladelse udløber 31. oktober 2015.

Hendes adoptivfar Lars Gindeberg fra Støvring er forfærdet over, at hans datter måske ikke må blive i Danmark.

- Hun har ingen tilbage i Thailand, hvor hun oprindeligt kom fra. Hendes biologiske forældre er begge døde, og resten af den familie, hun kender, er her i Danmark, siger Lars Gindeberg.

Boi Gindeberg bor i dag sammen med sin kæreste i Holstebro. Hun frygter nu, at hun bliver smidt ud af landet, når hendes opholdstilladelse løber ud 1. november.

- Jeg bliver da bange ved tanken, for hvad skal jeg lave i Thailand? Jeg kan ikke længere sproget og har ikke et sted at bo. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke kan blive i Danmark hos min familie, siger Boi Gindeberg.

Hendes advokat Kaare Kristensen fra Herning er rystet over Udlændingestyrelsens brev. Og han anker i dag afslaget på permanent opholdstilladelse til hans klient.

- Min første tanke er, at der må være tale om en fejl. Boi er vokset op som adoptivbarn i Danmark, og det må give hende rettigheder, som alle andre danske børn. Jeg vil have undersøgt denne sag til bunds, for det kan ikke være rigtigt, at hun ikke kan blive her i landet, siger Kaare Kristensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland