Boi vil forlade Danmark - familien mener, hun er blevet presset til at sige ja

Familien til en 25-årig thailandsk kvinde er fortvivlede. Hun har sagt ja til at rejse ud af Danmark på en frivillig ordning, men familien frygter, at hun er blevet lokket til at sige ja.

Boi Gindeberg og hendes søster Oei kom til Støvring som 11-årig i 2004. Efter måneders kamp fik deres mormor og hendes danske mand lov til at adoptere pigerne, som boede under kummerlige forhold i Bangkoks slum. På grund af en fejl i sagsbehandlingen fik Boi aldrig permanent opholdstilladelse som adoptivbarn - og i 2015 fik hun besked på at forlade landet.

Hendes sag ligger nu i kø i Folketingets indfødsretsudvalg, hvor hun med stor sandsynlig står til at opnå dansk statsborgerskab. Men det bliver ikke til noget, hvis hun rejser til Thailand frivilligt. Hendes danske adoptivfar er rasende.

- Min første tanke var, at så går hun da fuldstændig i hundene. Hun kommer aldrig til at kunne klare sig dernede. Hun kommer ned med en ordentlig pose penge i hånden, og de er brugt i løbet af få måneder. Jeg tror ikke, hun er klar over, hvad hun har sagt ja til, siger Bois far, Lars Gindeberg fra Støvring.

Bois halvandet år ældre søster Oei er fortvivlet. Hun frygter at hendes søster er blevet lokket til at tage af sted på den frivillige ordning, som ud over en flybillet giver 53.000 kroner kontant ved afrejse og yderligere cirka 80.000 kroner efter et år.

- Jeg har det skidt med det. Jeg ved, at hun ikke har en fremtid dernede. Hun siger, at hun vil ned til sin kæreste dernede, men det er en kvinde, som hun kun har mødt på nettet. Jeg frygter, at de udnytter hende og smider hende tilbage på gaden, når pengene slipper op, siger Oei Gindeberg.

Boi Gindeberg er til gengæld urokkelig i sit ønske om at rejse til Thailand og begynde et nyt liv der. Hun bor i dag på Blå Kors Pensionat i Herning og har hele sit voksne liv haft svært ved at klare sig selv. Alligevel føler hun sig parat til at forlade sin familie i Danmark.

- Jeg er ensom her i Danmark. Jeg vil til Thailand for at starte et nyt liv og få en familie. Jeg forstår godt, at min familie er bekymrede og det er jeg taknemmelig for, men det er mit liv, og jeg ved, hvad jeg gør, siger Boi Gindeberg.

Men Bois advokat Kaare Kristensen er ikke så sikker på sin klients vegne.

- Jeg kunne godt have en mistanke om, at Boi ikke rigtig forstår, hvad hun sætter på spil. Jeg frygter, at hun har ladet sig lokke af nogle penge, og så ser hun ikke, at hun mister sin mulighed for at få et dansk statsborgerskab, siger Kaare Kristensen.

Ifølge Herning Kommune er det Dansk Flygtningehjælp, der har vurderet om Boi har været omfattet af lovgivningen for frivillig hjemrejse, mens kommunen står for den praktiske del.  Herning Kommune har ikke ønsket at svare på TV2 Nords spørgsmål i sagen. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland