Borgere raser over nybyggeri: - Det ødelægger fuldstændig landsbyen

Borgerne i Gl. Hasseris raser over et nybyggeri, der ikke passer ind i landsbystilen. Aalborg Kommune har givet tilladelse til byggeriet, men erkender nu, at det var en fejl.

En hyggelig lille landsby, det har i mange år været Gl. Hasseris' kendetegn, men det er måske ved at være ødelagt. Et nybyggeri på Bygaden i Gl. Hasseris. Har i hvert fald fået borgene til at råbe op. Det passer nemlig ikke ind i det omkringliggende område, mener de.  

- Det ødelægger fuldstændig landsbyen, at vi skal have tre tårne her midt i Gl. Hasseris. Det er jo forfærdeligt. Hvem har fået så vanvittig en ide? spørger Viggo Winther Sørensen, der er genbo til nybyggeriet.

Næsten hele Gl. Hasseris er underlagt en lokalplan, der har til formål at bevare den gamle landsby. Der er dog to matrikler i byen, hvor en anden lokalplan gælder. Det er her nybyggeriet ligger.

De nye bygningerne er blandt andet højere end de omkringliggende. De har fladt tag, hvilket ellers er forbudt i den lokalplan, der gælder for resten af Gl. Hasseris. Desuden så er nogle af de materialer, som husene er bygget i, ikke tilladt i resten af Gl. Hasseris.

Huset til venstre overholder den bevarende lokalplan, der gælder for størstedelen af Gl. Hasseris. Huset til højre er det nybyggeri, der har fået sindende i kog.
Huset til venstre overholder den bevarende lokalplan, der gælder for størstedelen af Gl. Hasseris. Huset til højre er det nybyggeri, der har fået sindende i kog.
Foto: Thomas Gaardsmand / TV2 Nord

Aalborg Kommunes stadsarkitekt, der har det endelige ansvar for de tilladelser, der er givet til byggeriet, erkender nu, at det var en fejl.

- Det var vores vurdering, at det ville komme til at passe fint ind, men det ligger jeg mig fladt ned nu og siger, det tror jeg var en forkert vurdering, udtaler Peder Baltzer Nielsen, stadsarkitekt, Aalborg Kommune.

Byggeriet på Bygaden står allerede i deres fulde højde, så på trods af at kommunen erkender fejlen, så kommer det ikke til at ændre på de bygninger, der allerede står der. Bygherrerne har nemlig alle tilladelser i orden.

Borgerne i Gl. Hasseris håber dog, at kommunens erkendelse vil gøre, at lignende byggerier ikke bliver opført i Gl. Hasseris.


Seneste nyt

fra Nordjylland