Borgmester bekymret for flydedok: - Det er en stor ulykke for Hirtshals

Borgmester og bestyrelsesmedlem i Hirtshals Havn, Arne Boelt, frygter, at den store flydedok, der er tiltet, kan stå stille for længe. Det kan skade erhvervslivet i Hirtshals.

Lørdag aften ligger den store flydedok i Hirtshals Havn fortsat halvt nede i bassinet. Dagen igennem har kajen været et tilløbsstykke for biler og nysgerrige mennesker, som har fulgt med i dykkernes arbejde med at få pumper rigget til, så dokken forhåbentlig snart er på højkant igen. 

Også Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S), har været på havnen flere gange, siden flydedokken tog vand ind og begyndte at tilte ved 5-tiden fredag morgen.

- Jeg higer jo efter at få at vide, at det ikke er så slemt, som vi har frygtet. Der er mange arbejdspladser i det her og det betyder meget for Hirtshals, siger Arne Boelt, der også sidder i bestyrelsen for Hirtshals Havn.

Kan ramme mange arbejdspladser

Han frygter, at det kan ramme mange virksomheder i byen og ikke bare Hirtshals Yard, der ejer dokken, hvis flydedokken er ude af drift i længere tid.

- Der er jo 60 mand på Hirtshals Yard, og dertil kommer mange underleverandører, som kan blive ramt af det her. Det en stor ulykke for Hirtshals, det er det, siger Arne Boelt. 

Selv om arbejdet med at bjærge flydedokken for alvor er kommet i gang lørdag eftermiddag, kan det sagtens tage dage og måske en uge, før dokken er oppe i lodret position igen. Det oplyser Hirtshals Yards direktør, Rasmus Brohus, til TV2 Nord.

I det tilfælde står Hjørring Kommune og Hirtshals Havn klar med hjælp, hvis det skulle blive nødvendigt.

Vi står klar, hvis der skal tilladelser til i forhold til miljø. Så er vi der, uanset om det er klokken fire lørdag nat eller klokken 16 søndag eftermiddag. Ligesådan vil Hirtshals Havn stå på hovedet for at tilbyde arealer, så vi kan bibeholde så meget erhverv som overhovedet muligt Hirtshals, mens det her står på, siger Arne Boelt.

Det er endnu uvist, hvorfor den 82 meter lange flydedok i første omgang begyndte at krænge. Og Hirtshals Yard har endnu ikke noget overblik over, hvordan den norske fisketrawler inde i dokken har klaret episoden. 

Der bliver arbejdet på højtryk for at rette op på den flydedok i Hirtshals Havn, der tidligt i går morges tiltede, efter den havde taget store mængder vand ind. Arbejdet på havnen trækker mange nysgerrige tilskuere til.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland