Borgmester: Få nu den politiskole til Nordjylland

Brønderslevs borgmester er mere end klar til at huse den politiskole, der alligevel ikke skal ligge i Herning, og vil nu sende et brev til justitsministeren.

Først kunne den ligge hvor som helst. Så skulle den partout ligge i Herning. Og nu er der igen frit slag om placeringen af Danmarks anden politiskole, meddeler justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Det lyder umiddelbart som historien uden ende, og mindre tålmodige mennesker ville nok på nuværende tidspunkt have bedt regeringen om at ryge og rejse - eller i hvert fald bestemme sig én gang for alle.

Men ikke Brønderslevs borgmester, Mikael Klitgaard (V).

- Om jeg er træt af det? Nej. Det er en morsom historie. Vi har hele tiden været klar til at huse en politiskole. Vi har beliggenheden og lokalerne og et stadion, der står klar til at tage imod og blive brugt. Så det skulle da ikke tage mere end fem minutter at få sådan en skole op at stå her, siger Mikael Klitgaard.

Derfor vil han allerede fredag formiddag gensende det brev, tidligere justitsminister Søren Pind (V) fik i sin tid. Dér bliver de gode argumenter for at placere politiskolen luftet igen - nemlig bygningerne, der allerede står klar, og den korte afstand til lufthavnen og dermed til København. 

- Der er ingen grund til at invitere Søren Pape Poulsen på besøg, han har allerede været her og ved det hele. Så derfor nøjes vi med at minde ham om det, siger Brønderslevs borgmester, der ønsker de andre interesserede kommuner held og lykke i kampen.

En af dem er Frederikshavn Kommune, hvor borgmester Birgit S. Hansen også længe har været med i opløbet om at få lov til at huse politiskolen - og stadig ikke er til sinds at give sig uden kamp.

- Det har været meget op og ned for os med den politiskole. Det var noget af en nedtur, da vi fik Rigspolitiets rapport med anbefalingen om at lægge skolen i Herning. Men nu kan vi mærke adrenalinen pumpe igen, vi har kridtet skoene, og kan vi matche de krav, der vist vil blive fremsat i næste uge, tager vi pigsko på, siger Birgit S. Hansen.

Dermed er der lagt i ovnen til noget af en kamp. Men den tætte konkurrence mellem to kommuner i Vendsyssel bekymrer ikke Mikael Klitgaard.

- Jeg vil være glad, hvis bare politiskolen kommer til Nordjylland - det vil være god udvikling i Danmark at få politiskolen lagt uden for København. Men sådan er det jo i politik. Man kæmper kampen, og så hygger man sig i omklædningsrummet bagefter, siger Brønderslev-borgmesteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland