Borgmester hyldede nordjyske OL-atleter

Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Mie Ø. Nielsen hyldet for deres medaljepræstationer ved OL i Rio på rådhuset i Aalborg

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), var slet ikke i tvivl, da de nordjyske OL-atleter høstede medaljer ved OL i Rio: De skulle hyldes på rådhuset.

Det skete i dag, fredag, hvor svømmeren Mie Ø. Nielsen fra Aalborg Svømmeklub og badmintonduoen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev hyldet af borgmesteren. Atleterne fik blomster, gaver og et par ord med på vejen fra borgmesteren, der var beæret over at kunne modtage atleterne.

- Vi er så superstolte over vores nordjyske atleter og deres fantastiske præstationer. Så for mig var det helt naturligt, at det skulle påskønnes fra Aalborgs side, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Mie Ø. Nielsen, der svømmer i Aalborg Svømmeklub og løb med en bronzemedalje i den danske holdkap i fire gange 100 meter medley, var da også glad og beæret over den officielle hyldest.

- Det er super rart. Især fordi det er på hjemmebane og man ved, at byen har lagt mærke til hvad man har gjort. Det betyder alt, siger den 19-årige svømmer.

Også Christinna Pedersen, der sammen med Kamilla Rytter Juhl vandt sølv i badminton efter en intens finale mod de japanske verdensmestre, er både glad og taknemmelig. Ikke kun for opmærksomheden i dag, men også for den opbakning, som både hun og Kamilla Rytter Juhl har oplevet.

- Det har både været familie og venner. Men det har også været Aalborg Kommune, som har gjort en kæmpe stor indsats. Uden sådan nogle kræfter er det stort set umuligt at komme til tops i eliteidræt i dag, siger Christinna Pedersen, der tidligere har spillet badminton i Gug.

Roeren Anne Dsane Andersen, der indkasserede en bronzemedalje ved OL og tidligere har sejlet i roklubben Ægir i Aalborg, var også inviteret til dagens arrangement, men var forhindret i at deltage.


Seneste nyt

fra Nordjylland