Borgmester jubler: Færgepriser til Læsø halveres

Læsø-borgmester Tobias Birch Johansen er glad. Meget glad. For priserne på færgebilletter til Læsø falder til det halve efter sommerferien.

Borgmesteren på Læsø er en glad mand i dag. For priserne for at komme med færgen til Læsø falder dramatisk efter sommerferien. 

Bestyrelsen for Færgeselskabet Læsø K/S har netop færdiggjort arbejdet med de nye billetpriser, som bliver reduceret gevaldigt udenfor højsæsonen: 

  • Fremover falder prisen på en bil og fem passagerer fra 460 kroner for en enkeltbillet til 225 kroner
  • Læsø-boerne kan fremover nøjes med at betale 105 kroner i stedet for 185 kroner for en enkeltbillet for bil 
  • Prisen for at tage campingvognen med falder fra 440 til 105 kroner pr. tur.
  • Mobilehomes med to passagerer koster fremover 195 kroner mod 650 kroner tidligere
  • Gående skal have en halvtredser op af lommen - tidligere kostede det 99 kroner

-  Vores analyser viser, at en- og to-dagesturisterne indtil nu har valgt os fra på grund af den høje færgepris. Så på sigt kommer prisnedsættelsen til at betyde ekstremt meget for øen, siger borgmester Tobias Birch Johansen (V). 

Grunden til nedsættelsen skal findes i en Folketingsbeslutning fra 3. juni, hvor en ny tilskudsordning gør det muligt at sænke færgepriserne til Læsø, Samsø, Fanø, Ærø, Sejerø, Nekselø, Orø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, Baagø, Avernakø, Lyø, Bjørnø, Birkholm, Strynø, Drejø, Skarø, Hjortø, Aarø, Barsø, Endelave, Hjarnø, Venø, Anholt, Tunø, Fur og Egholm. 

På sigt kommer prisnedsættelsen til at betyde ekstremt meget for øen, siger borgmester Tobias Birch Johansen

Læsø får i 2016 2.631.000 kroner i tilskud. I 2017 vokser tilskuddet til 5.127.000 kroner. Læsø er den første ø, der kan fortælle om de kommende færgepriser, der træder i kraft efter sommerferien. 

- Vi tvivler ikke på, at prisnesættelsen vil få mange flere til at komme til Læsø. Så det betyder meget for kommunens økonomi, siger Tobias Birch Johansen. 

Staten giver tilskud til færgebilletter fra 15. marts og frem til og med 30. november Med undtagelse af sidste lørdag i juni måned og seks uger frem, inklusiv lørdag og søndag i umiddelbar forlængelse heraf. Det vil sige, at i sommerferien og vinterperioden kompenseres der ikke.

I første omgang gennemfører Færgeselskabet Læsø takstnedsættelsen fra 15. august til den sidste dag i efterårsferien. 

Borgmesteren er med i vores udsendelse i aften klokken 19.30. 

Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen jubler over de nye færgepriser. 
Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen jubler over de nye færgepriser. 

Seneste nyt

fra Nordjylland