Borgmester kræver mere politi på gaden i Frederikshavn

Borgmester Birgit Hansen kræver nu flere politipatruljer på gaden i Frederikshavn.

- Jeg kan mærke, hvordan utrygheden breder sig, og derfor bliver politiet nødt til at sende mindst en ekstra patrulje herop. Jeg har ikke forstand på at prioritere politiets ressourcer, men lige nu er det afgørende for mig at understrege, at vi har brug for mere politi i byen, siger Frederikshavn borgmester Birgit Hansen (soc.dem.) til Kanal Frederikshavn.

I fredags blev en 16-årig dreng overfaldet med slag og spark ved naturlegepladsen i Bangsboskoven, og Frederikshavn Kommune erkender ærligt, at der er store problemer med en gruppe børn og unge fra 12-20 år, som begår hærværk, overfalder andre, sælger stoffer med mere. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Der er som udgangspunkt kun én patrulje, som kører rundt i Frederikshavn Kommune om aftenen. I Hjørring er der to patruljer. Forskellen skyldes, at der er døgnbemanding hos politiet i Frederikshavn. Det er en del af politiforliget. Det betyder blandt andet, at der kan anbringes folk i detentionen om aftenen og om natten i Frederikshavn.

- Døgnbemandingen kan der ikke røres ved, og det skal der heller ikke. Det er vigtigt for os, at betjente i Hjørring og Frederikshavn ikke skal køre til Aalborg hver gang, de har arrestanter. Det sker cirka 140 gange om året. Vi står vagt om denne døgnbemanding i Frederikshavn, så den ekstra patrulje skal komme et andet sted fra, pointerer borgmesteren.

Ifølge borgmesteren er løsningen ikke er at skaffe en ekstra patrulje i Frederikshavn ved at fjerne døgnbemandingen fra politigården i Skippergade. Den skal politiets ledelse finde et andet sted. 

Formand for Nordjyllands Politiforening, Jens Jørgen Møller Nielsen kan ikke se, hvor en ekstra patruljebil skal komme fra.

- Der har kun været en patruljebil i Frederikshavn i flere år, og der skal prioriteres hårdt. Vi er kun de politifolk, vi er i kredsen, og vi er i gang med at afgive yderligere, det er der intet nyt i, fastslår Jens Jørgen Møller Nielsen, formand for Nordjyllands Politiforening, i en artikel på Politiforbundets hjemmeside.

Han er træt af at politikere og medier bliver overraskede og forargede, hver gang der dukker sager op, hvor politiet har måttet prioritere hårdt, eller borgerne har manglet politifolk, ligesom de gjorde den aften, hvor den 16-årige blev overfaldet.

- Der er intet nyt her, og det er jeg træt af. Fordi virkeligheden er kendt, og ingen lokalpolitikere eller politikere har gjort større indsigelser over politiets manglende tilstedeværelse eller råbt op over, at politiet i dag er under forandring og ikke kan servicere lokalt, som borgerne måske ellers tror. Det er et vilkår. Og det vilkår er åbenbart accepteret. Derfor er det forstemmende, at der skal peges fingre, hver gang konsekvenserne bliver synlige. Vi har groft sagt i dag et politi, som kun rykker ud, når der kaldes, oplyser Jens Jørgen Møller Nielsen.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland