Borgmester om sjællandsk hetz: Luk døren til børneværelset!

Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) er fortørnet over den annonce, sjællandske borgmestre har indrykket: De misforstår med vilje.

Et regulært forsøg på spin - og en absolut misforståelse. Sådan betragter Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (A) en række sjællandske kommuners helsideannonce i Berlingske. Det skriver tv2.dk.

I annoncen gør de sjællandske borgmestre opmærksomme på, at de er trætte af at sende penge til Jylland som led i udligningsordningen. De føler, at det går ud over serviceniveauet og borgernes rådighedsbeløb på Sjælland.

En borger i Frederikshavn har for eksempel 9495 kroner mere til rådighed om måneden end en borger i Lyngby-Taarbæk Kommune, lyder det fra de i alt 34 sjællandske borgmestre, som også tidligere har luftet samme kritik.

 

Men det er fuldstændigt misforstået at blande tingene sammen på den måde, siger Birgit S. Hansen (A) til TV2:

- Det, man kan bo til i Nordjylland, har ikke noget at gøre med kommunal økonomi at gøre, og hvad det koster os at drive børnepasning, ældreområdet og lægge asfalt på vejene. Udligning handler om hvilket serviceniveau, vi kan tilbyde borgerne i et forholdvist lille land. Og der er helt klart skævvridninger, og det ved ministeren og mine borgmesterkolleger, siger Birgit S. Hansen (A).

Borgmester: Luk døren ind til børneværelset

På borgmesterkontoret i Frederikshavn opfordrer Birgit S. Hansen (A) økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og de øvrige politikere til at slå koldt vand i blodet og se bort fra de sjællandske borgmestres kritik:

- Jeg håber, de har modet til at se bort fra spin og i stedet tage fat for alvor, for matematikken er klar: Der er stor forskel på, hvad vi har at give service for til borgerne. Det er ikke Nordjylland mod Sjælland. Jeg håber, ministeren har overblikket og lukker døren ind til børneværelset, når kommunerne begynder rykke annoncer ind mod hinanden, siger Frederikshavns borgmester.

Udregningen, som nu tilsyneladende er kommet mellem de sjællandske og jyske borgmestre, baserer sig på en pressemeddelelse, som Birgit S. Hansen tidligere på året sendte ud for at lokke nye borgere til kommunen.

Frederikshavn Kommune går i flæsket på kollegerne på Sjælland. Borgmester Birgit Hansen langer ud efter sjællandske borgmestre efter at de har meldt ud, at de er trætte af at sende penge til Jylland

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland