Borgmester under debat: Det er alternativ fakta

Lørdag aften mødtes borgmester og viceborgmesteren i Rebild Kommune til debat ovenpå sagen om en leder, der mobber på Sundhedscenter Rebild.

Det var absolut ikke to enige herrer, der lørdag aften debatterede i Nordjylland Live. Både borgmester Leon Sebbelin (Radikale Venstre) og viceborgmester Allan Busk (Den Sociale Fællesliste) har begge den seneste uge kommenteret på sagen om en leder, der mobber og truer de ansatte på Sundhedscenter Rebild.

16 tidligere ansatte sendte i efteråret en klage til kommunen over lederens metoder. Siden da er flere tidligere medarbejdere trådt frem og fortalt, hvordan de har følt sig trådt på. Flere af de tidligere medarbejdere gik ned med stress og har været helt nede i kulkælderen efter tiden på arbejdspladsen i Rebild.

Efter kritik af én specifik leder mødes mødes borgmester og viceborgmesteren til debat. Du kan se hele interviewet her. 

Onsdag fortalte borgmester Leon Sebbelin følgende:

- Sygefraværet er lavt og faldende. Arbejdstilsynet har været på besøg og har givet grøn smiley. Så der hvor man normalt kan se, der er noget galt, bonner det ikke ud.

Fredag meddelte viceborgmester Allan Busk så, at han trækker støtten til borgmesteren.  

- Det gjorde vi på baggrund af det Leon udtaler onsdag aften. Hvor han bliver spurgt om han ikke mener der skal laves en redegørelse. Han siger, han har fuld tilaldelse til direktionen. Nævner grøn smiley, nævner lederevaluering, nævner lavt sygefrsavær. Alle tre ting er jo helt hen i vejret. Den grønne smiley er ikke givet på baggrund af evalueringer. De tidligere medarbejdere, der har været udvalgt til at blive spurgt af arbejdstilsynet, de er direkte udpeget af dén leder. Så vi kan ikke bruge det til noget, sagde han lørdag aften i studiet hos TV2 Nord.

At Allan Busk har trukket støtten kommer ikke som nogen overraskelse for borgmesteren.

- Det er sådan, at Allan Busk indimellem læner sig op ad det, der vidst på nudansk hedder alternativ fakta. Eksempelvis på det seneste byrådsmøde, hvor han sagde noget i retning af, at han var fuldstændig ligeglad med jura. Så er det en lille smule svært og finde et fornuftigt grundlag for et samarbejde, lyder det fra borgmesteren.

Rebild Kommune har nu igangsat arbejdet med en redegørelse, der skal klarlægge forløbet og afdække, hvorvidt kommunens politiske og administrative ledelse har undladt at orientere byrådet og økonomiudvalget i kommunen.

-  Den vil indeholde en lang lang række ting. Blandt andet dokumentation for noget af det, som Allan Busk han ikke anerkender. Og når vi har den, så tager vi en diskussion af det. Og det gør vi på et møde, fortæller borgmesteren. 

Se hele debatten i videoen ovenfor.


Seneste nyt

fra Nordjylland