Borgmester vil bruge 65 millioner på havneudvidelse

Sæby Havn trænger til at blive moderniseret og udvidet, hvis den skal følge med tiden og være et trækplaster for byen. Derfor er Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen nu klar til at lave en millioninvestering.

Havnefoged Birger Isaksen kunne godt tænke sig at Sæby Havn blev større, og den vision deler han med borgmester Birgit S. Hansen.

- Alle vil gerne komme på en havn, men der skal også være noget at komme efter, siger Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet), borgmester i Frederikshavn Kommune.

Der er brug for at investere i havnen, hvis den skal følge med tiden, og Birger Isaksen håber, at en havneudvidelse snart kan blive en realitet.

- Er der andre havne i nærheden, der ville gøre det samme, som det, vi har planer om, så trækker folk derhen, siger Birger Isaksen, havnefoged i Sæby Havn.

Planerne for en moderne og større havn i Sæby involverer et bassin til aktiviteter som stand up paddle-surfing, havsvømning og vinterbadning. Derudover skal der være plads til flere og større lystbåde.

- Vi er jo en kommune med 100 kilometer kystlinje, og noget af det, vi gerne vil, er jo at udnytte den kyst. Den giver en fantastisk mulighed, siger Birger Isaksen.

Det er mange penge, Frederikshavn Kommune, som ejer havnen, skal finde. Birger Isaksen forventer, at havneudvidelsen vil koste et sted mellem 65 og 67 millioner kroner. Borgmesteren er dog klar til at forsøge at finde pengene.

- Jeg er fuldstændig sikker på, at en investering i en perle som Sæby Havn er en god investering, som forhåbentlig trækker andre investeringer med, siger Birgit S. Hansen.

Sæby er en af de byer, som Frederikshavn Kommune satser på at tiltrække både tilflyttere og turister til, og her spiller havnen en afgørende rolle.

- Der er rigtig mange, der falder for, at vi har en stor og attraktiv lystbådehavn, hvor der er noget for alle. Det er en magnet i sig selv, siger Birgit S. Hansen, som i løbet af efteråret vil sætte sig sammen med de øvrige medlemmer af byrådet i Frederikshavn Kommune for at diskutere, hvordan de mange millioner kan blive fundet.

Tror du, at du kan få opbakning i hele byrådet til det her?

- Det er selvfølgelig altid et sats at gå ud og være positiv som borgmester. Man kan jo risikere at blive ramt vældig hårdt i nakken, hvis de siger, at de ikke er enige, men jeg har en god fornemmelse af, at der er en bred opbakning til at investere i Sæby Havn, siger Birgit S. Hansen.

Hvis havneudvidelsen bliver en realitet, kan en ny havn i Sæby formentlig stå færdig i foråret 2020.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland