Borgmester vil kaste 600.000 kroner ind i ny Norskov-sæson

Både Socialdemokraterne og Venstre i Frederikshavn Kommune er tilhængere af, at kommunen bidrager til finansieringen af endnu en sæson af tv-serien Norskov.

Drømmen om endnu en Norskov-sæson i Frederikshavn er ikke slukket, selvom TV2 i første omgang har sagt nej til en ny sæson af tv-serien.

Produktionsselskabet bag har nemlig endnu ikke opgivet håbet om at få solgt en ny sæson, og hvis det bliver en realitet, vil Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit Hansen, gerne hjælpe til med finansieringen - ligesom man gjorde i første sæson. Det fortæller hun til Kanal Frederikshavn.

- Det er åbenlyst, at vi ikke kan finde mange kontanter til en tv-serie, men et realistisk leje på 600.000 kroner - altså på niveau med første gang - er ikke en umulig opgave, siger borgmester Birgit Hansen.

Det er endnu ikke officielt besluttet, at kommunen vil kaste de 600.000 kroner ind i produktionen, men Kultur- og Fritidsudvalget skal drøfte det på et møde torsdag.

Formand for udvalget, Mogens Brag (V), er enig med borgmester Birgit Hansen.

- Vi bruger 110 millioner kroner om året på kulturen i Frederikshavn Kommune. Vi prioriterer med andre ord kulturlivet højt, og netop film er ét af de områder, som vi satser på, siger han.

- Det koster mange millioner kroner at producere Norskov, og derfor er det også rimeligt, hvis kommunen finder et beløb på cirka 600.000 kroner, mener Mogens Brag.

Det hele er dog stadig meget hypotetisk, for finansieringen bliver kun relevant, hvis produktionsselskabet får solgt en ny sæson af Norskov - noget, som TV2 i første omgang har sagt nej til på grund af dårlige seertal.

Alligevel er borgmester Birgit Hansen optimistisk omkring en ny sæson.

- Jeg har haft et møde med et par personer bag Norskov. Jeg er en af de, der mangler en fortsættelse af Norskov. Og det har jeg en klar fornemmelse af, at mange er enig med mig i - også udenfor kommunegrænsen, siger Birgit Hansen.

Efter det kom frem, at TV2 ikke ville købe en ny sæson, blev der oprettet en "Bevar Norskov"-gruppe på Facebook. Den har i skrivende stund 6798 medlemmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland