Børn stod bag brande

Nordjyllands Politi er kommet et stort skridt nærmere opklaringen af de mange brande i Aalborg Øst, der i flere måneder har skabt uro og frygt i området.

To 13-årige - en dreng og en pige - samt en 15-årig dreng er sigtet for at sætte ild til to containere, og politiet efterforsker nu en gruppe unge fra området. Det skriver NORDJYSKE.

- En del af brandene kan kædes sammen i bundter, og vi har rettet fokus mod navngivne enkeltpersoner samt mindre grupper af børn og unge i alderen 10 til 18 år, oplyser politikommissær Lars Nørskov Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Det er hovedsageligt unge i alderen 13 til 16 år, der nu mistænkes for at stå bag de flere end 20 brande, som siden marts har præget Aalborg Øst og skabt uro. To gange har beboere været tvunget til at forlade deres hjem, fordi opgange blev evakueret.

Lars Nørskov Jørgensen forventer, at den videre efterforskning, der foregår i tæt parløb med lokalpolitiet i Aalborg Øst, vil føre til flere sigtelser.

Tidligere er en 14-årig dreng blevet sigtet for en containerbrand på Saltumvej. En 47-årig mand er varetægtsfængslet og sigtet for at sætte ild til fem containere og et depotrum på Saltumvej 1. maj, hvor beboerne i opgangen måtte evakueres.

Den 47-årige var vred over, at han skulle sættes ud af sin lejlighed, men generelt kan politiet endnu ikke komme med et motiv til de mange brande i Aalborg Øst.

Dog har den 13-årige dreng og jævnaldrende pige forklaret til politiet, at de mandag i uge 42 satte ild til en stor container på Blåkildevej, fordi de kedede sig.

Ifølge Danmarks Statistik falder antallet af påsatte brande i Danmark, men ikke i Nordjylland og Aalborg, hvor der siden 2007 har været en stigning på 84 procent, og unge under 18 år står bag 60 procent af alle påsatte brande i landet.


Seneste nyt

fra Nordjylland