Bornholm får besøg af KUNSTEN

KUNSTEN rykker i juni til Bornholm under Folkemødet for at pille ved fordomme.

KUNSTEN i Aalborg vil udfordre politikere på klippeøen i Østersøen. Derfor pakker museumsfolk nogle af kunstmuseets værker i flyttekasser, sender dem til Bornholm og pakker dem ud igen i en helt almindelig dagligstue. 

Her skal de vises frem i et privat hjem, hvor KUNSTENS medarbejdere vil rykke ved forestillingen om, at man skal vide en masse for at nyde kunst. 

- Der er folk, der har mange fordomme om kunstmuseer. De siger, at man skal være helt vildt klog for at nyde kunst, og at det kun er for bestemte mennesker. Den opfattelse vil vi gerne rykke ved,  siger Lars Ulrich Hansen, der er kommunikationschef for KUNSTEN i Aalborg.

Udstillingen rykker derfor til Folkemødet, hvor omkring 25.000 mennesker lytter og debatterer med og mod politikere. På  Bornholm har KUNSTEN lejet et privat hus i Allinge, hvor værkerne skal udstilles. På den måde giver man de besøgende en hjemlig følelse i atypiske omgivelser for at vise, at alt ikke skal være så sofistikeret, og at kunst kan være for alle. 

KUNSTEN udstiller værker i denne dagligstue under Folkemødet på Bornholm.
KUNSTEN udstiller værker i denne dagligstue under Folkemødet på Bornholm.
Foto: KUNSTEN

KUNSTEN bruger denne mulighed for at starte en samtale om kunst med de politikere og gæster, som kigger indenfor i hjemmet i Allinge. 

Fremgangsmåden med at flytte kunst fra museet ud i virkeligheden for at skabe lokal opmærksomhed og debat har virket før. Mens museet holdt lukket i  halvandet år på grund af ombygning, rejste KUNSTEN rundt til forskellige byer i Nordjylland og fremviste nogle af sine mange kunstværker. 

- Det blev en stor succes. Da vi var klar til at genåbne, var der mange mennesker, som sagde: 'Hvor er det ærgerligt, at I skal til at åbne igen, for det går så godt med at rejse rundt og være KUNSTEN-to-go'. Derfor fortsætter vi med det. Vi tager ud til steder, hvor der er rigtigt mange mennesker, og det er der på Folkemødet, og så bidrager vi med noget billedkunst, fortæller Lars Ulrich Nielsen.

Overskriften for KUNSTENS udstilling er 'Kunst og folkelighed', og værkerne kan opleves på solskinsøen fra  den 16. til 19. juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland