Brand kan være påsat

Natten til søndag rykkede politi og redningspersonale ud til to brande med få kilometer mellem dem. Politiet formoder, at den ene brand kan være påsat.

Natten til søndag måtte Nordjyllands Politi rykke ud til to brande med tyve minutters mellemrum ved Stenhøj og Thorshøj vest for Østervrå.

Klokken 02.00 rykkede politiet ud til den første brand i et hus på Rålundvej 17 i Stenhøj. Ilden i huset var så kraftig, at huset ikke stod til at redde, og det nedbrændte. Der var ingen hjemme, da branden opstod, og politiets teknikkere skal mandag undersøge brandårsagen, da politiet formoder, at branden kan være påsat.

- Der var knust en rude i hoveddøren, og det tyder på, at der er sket et indbrud. Derfor har vi en mistanke om, at branden muligvis er påsat, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Åge Pedersen.

Blot tyve minutter senere og få kilometer derfra blev Nordjyllands Politi kaldt ud til endnu en brand i et hus. Denne gang er der tale om en ubeboet ejendom på Lendumvej 64, der også er nedbrændt. Ifølge vagtchef Åge Pedersen er der ikke nogen umiddelbar sammenhæng mellem de to brande, men branden på Lendumvej skal ligesom den første brand undersøges af politiets teknikere.

- Det ser ud som om branden er startet midt i huset, og der er ikke nogen påviselig årsag til branden, så derfor skal vi lige have kigget på det, siger Åge Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland