Brand på genbrugsplads er slukket

Det brænder ikke længere på genbrugspladsen på Stenvej ved Ravnshøj.

Efter at have arbejdet intenst med slukningen af den brand, der onsdag igen blussede op på genbrugspladsen vest for Frederikshavn, kunne medarbejderne fra Frederikshavn Brandvæsen og Beredskabscenter Nordjylland lørdag aften pakke sammen og tage hjem til en velfortjent hvilepause.

Allerede i løbet af lørdagen var der så godt styr på ildslukningen, at beredskabsstyrelsen lørdag eftermiddag kunne pakke de slanger, der var lagt ud i Ravnshøj-området, sammen.

Lørdag klokken 23.00 blev slukningsarbejdet anset for at være tilendebragt, og brandfolkene tog hjem med det øvrige materiel.

Der vil fortsat være tilsyn med pladsen. Det sørger genbrugspladsens egne ansatte, efter aftale med brandvæsnet, for. Det oplyser indsatsleder Ib Steen Nielsen fra Frederikshavn Brandvæsen.

- Vi har endevendt hele bunken af brændbart affald, som ilden opstod i. Alt er flyttet og blevet gjort vådt, og vi har gravet render mellem den del af affaldet, der brændte, og den del, der ikke gjorde. Men på grund af mængden af affald, kan man ikke være sikker på, at der ikke stadig kan være en lomme, der ulmer et sted, siger Ib Steen Nielsen.

Derfor arbejder genbrugspladsens ansatte fortsat med at grave render, der deler affaldsbjerget op i mindre bunker. Renderne er indtil videre fyldt med vand for yderligere at sikre mod en genopblussen af ilden.

- Vi har etableret noget, der ligner et helt lille Venedig på pladsen. Og nu arbejder genbrugspladsens egne folk videre med at sektionere affaldet, så vi ikke igen står med en brand, der kan sprede sig over så stort et område, siger Ib Steen Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland