Brandslukning på skoleskemaet: De unge skal rekrutteres

13 elever fra Ny 10. i Hjørring har brandmandfaget på skemaet som valgfag. I to uger lærer de om brandslukning og førstehjælp.

Projektet hedder Junior Brandmand og er et samarbejde mellem Hjørring Kommune, Falck og Beredskabscenter Nordjylland. Det skal være med til at øge de unges interesse for at blive brandmænd. 

Der er nemlig overalt i regionen mangel på deltidsbrandmænd til primært at tage vagter i dagtimerne fra 8-16. 

- Det er en super god måde for os at rekruttere på. Vi lærer de unge mennesker at kende, inden de søger jobbet, og vi kan måske også bygge videre på dem, siger Beredskabschef Johannes Holm Iversen fra Nordjyllands  Beredskab. 

En opgørelse fra Nordjyllands Beredskab viser, at der pt. mangler 15 deltidsbrandmænd i Nordjylland.

To måske kommende deltidsbrandmænd i Nordjylland.
To måske kommende deltidsbrandmænd i Nordjylland.
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Det er med i mine overvejelser, at blive deltidsbrandmand. Det er fedt, at komme ud og prøve. Vi har lært mange nye ting og brandslukning og redningshjælp, siger Frederik Møller Thomsen fra Ny 10. i Hjørring. 

Han er en af de 13 elever på kurset, og når kurset er slut, kan han og de iøvrige melde sig som frivillige i beredskabet.

Når de fylder 18 år kan de søge job som deltidsbrandmand. Projekt Junior Brandmand slutter fredag for de 13 elever.

- De er sjovt. Man lærer faktisk mange ting, men det er også hårdt både fysisk og psykisk, siger Cecilie Melissa fra Hjørring Ny 10.

Mangel på brandmænd løses ved at invitere 10.klasse på besøg

Når kurset slutter får eleverne overrakt bevis på, at de kan kalde sig rednings- og brandmandsambassadører, som kan hjælpe til ved akutte situationer. 


Seneste nyt

fra Nordjylland