Brandtomt skæmmer Terndrup

Et baghus til Terndrup Kro får lov til at forfalde mere og mere. For snart halvandet år siden blev det desuden ramt af en brand, men skaderne er stadig ikke udbedret, og det irriterer borgerne i byen.

-  Jeg går tit forbi og synes det ser grimt ud og står og forfalder, siger Ole Kirkegaard, der næsten er nabo til bygningen.

Ejeren af Terndrup Kro, den lokale entreprenør Bjarne Brath, er også træt af sagen.

- Folk tror jo, at det er mig, der også ejer baghuset, og at det hører til kroen, så det må jeg sige gang på gang, at det er det altså ikke, siger Bjarne Brath.

Engang lå det godt besøgte diskotek Victor i den nu stærkt forfaldne bygning. Nu ligger den som en skamplet, synes mange borgere.

- Jeg synes, det er noget svineri, at der ikke bliver gjort noget ved det, siger Jørgen Frederiksen, Terndrup.

Terndrup Kros ejer, bygmester Bjarne Brath, har tidligere uden held forsøgt at købe baghuset, og nu kan han slet ikke få indehaveren i tale.

Jeg synes, det er noget svineri, at der ikke bliver gjort noget ved det.

Det lykkes dog for TV2 Nord at komme i kontakt med ejeren, der oplyser,  at den manglende istandsættelse skyldes en forsikringssag, der er trukket ud, og at brandskaden vil blive udbedret i april måned. Han har ikke lyst til at sælge ejendommen – og han vil heller ikke stille op til et interview om sagen.

- Jeg undrer mig over ejerens motiv til bare at lade bygningen stå og forfalde og skæmme kroen, siger Ole Kirkegaard.

For Terndrupborgerne er sagen blevet principiel.

- Hvad gør man ved det? Skal man henvende sig på kommunen, så de kan sørge for, at manden får det lavet? Det tror jeg ikke de vil have noget med at gøre, siger Jørgen Frederiksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland