Bred opbakning til havneudvidelse

Der er bred politisk opbakning til at bruge 65 millioner kroner på at udvide Sæby Havn.

Den 65 millioner kroner dyre udvidelse af Sæby Havn kom tirsdag et stort skridt nærmere. På et møde på havnen tirsdag morgen bakkede også Venstre op om udvidelse af havnen.

- Fra Venstre ser vi virkelig mulighederne i Sæby. Jeg ser Sæby som et mekka for bosætning, siger Venstres byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune Jytte Høyrup.

Politikerne i Frederikshavn står således klar med 65 millioner kroner til en stor udvidelse af havnen. Borgmester Birgit Hansen og socialdemokraterne har tidligere givet tilsagn om at finde penge til udvidelsen.

- Det er nøglen til vækst for en by som Sæby. Tiden er kommet. Nu skal vi videre, lyder det fra formanden for Sæby Erhvervsforening Kim Müller.

En udvidet og moderniseret havn i Sæby skal være med til at opfylde kommunens målsætning om at tiltrække nye borgere til Sæby.

Havneudvidelsen bliver en del af budgetforhandlingerne i efteråret, og i Sæby drømmer de om at sætte gang i udvidelsen allerede næste år. Hvis havneudvidelsen bliver en realitet, kan en ny havn i Sæby formentlig stå færdig i foråret 2020.

- Vi kan mærke, at der er rigtig meget foreningsliv i Sæby. Der er rigtig mange tilbud, og det skal vi altså udnytte noget bedre, siger Jytte Høyrup. 

65 millioner smides i en modernisering af havnen.

Seneste nyt

fra Nordjylland