Brøndbyfans angreb politiet i Jomfru Ane Gade i nat

Allerede natten inden fodboldkampen mellem AaB og Brøndby skabte Brøndbys fans ballade i Jomfru Ane Gade. Der blev blandt andet kastet flasker efter Politiet.

Samtlige ledige nordjyske politibetjente måtte natten til søndag sættes ind i Jomfru Ane Gade, ligesom yderligere mandskab måtte tilkaldes. Det skete, efter en gruppe Brøndbyfans skabte ballade i gaden. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted klokken 02.16 i nat, hvor der pludselig opstod uro og slagsmål i Jomfru Ane Gade, hvor flere af Brøndbys fans altså var involverede. Nordjyllands Politi oplyser, at flere Brøndbyfans var rejst til Aalborg allerede i går i forbindelse med kampen mellem AaB og Brøndby, der skal spilles søndag eftermiddag. En del af disse fans havde valgt at gå i byen i lørdag nat.

Uroen opstod i forbindelse med en politiaktion foran en restauration i Jomfru Ane Gade. Under aktionen var der en Brøndby-gruppering, der blev ophidsede og aggressive, og der blev blandt andet kastet med flasker efter politi og dørmænd på stedet.

Situationen var så anspændt og voldelig, at alt ledigt politipersonale i Nordjylland blev kaldt til stedet, ligesom der måtte tilkaldes yderligere mandskab. Efter et par timer var der så meget ro i gaden, at politiet kunne forlade stedet.

I forbindelse med hændelsen blev i alt fem personer anholdt. Alle er fra Sjælland. De fire er sigtet for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen om voldelig optræden. Der er tale om mænd på 18, 23, 25 og 32 år. Den sidste, en 22-årig mand, er sigtet for at have overtrådt straffeloven ved at have slået og sparket en betjent.

Alle afhøres i løbet af i dag, når de er blevet ædru, hvorefter de løslades, det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Michael Elkjær.


Seneste nyt

fra Nordjylland