Brugtvognsforhandlere får smæk for lavere bilafgift

Brugtvognsforhandlerne kommer til at tage en økonomisk lussing for regeringens afgiftsnedsættelse på nye biler. Det sker, fordi de brugte biler kun kan sælges, hvis de sættes tilsvarende ned i pris

Mens forhandlerne af nye biler har kunnet juble, siden regeringen i efteråret 2017 sænkede afgiften, så det blev billigere at købe nyt, gør afgiftsnedsættelsen anderledes ondt i andre dele af bilbranchen.

Brugtvognsforhandlerne står nemlig til at tabe gevaldigt, lyder det fra branchen.

Jens Landvad fra JK Auto i Vodskov har konstant cirka 175 biler på lager. Omtrent hver tredje af dem kommer til at koste ham penge, fordi de pludselig er blevet mindre værd på grund af afgiftsnedsættelsen på en ny tilsvarende bil.

- Jeg vil tro, at vi skal være glade, hvis vi kan nøjes med et direkte tab på 500.000 kroner på grund af afgiftsnedsættelsen, siger Jens Landvad, der hurtigt har sat priserne ned på de næsten nye biler.

Optimist trods alt

Trods det lyder der ingen knubbede ord fra brugtvognsforhandleren.

Flere af bilerne i JK Autos udstilling er sat ned med mere end 20.000 kroner, men alligevel er indehaveren optimist. På trods af et turbulent 2017, hvor rygterne om afgiftsnedsættelser lammede bilhandlen, endte året trods det med en salgsrekord.

- Jeg synes sådan set,  at afgiftsnedsættelsen var meget rigtig i forhold til den private mand, som nu kan få en bedre bil til færre penge. Nu skal branchen skal så bare lige rette til, så kører det jo igen, siger Jens Landvad.


Seneste nyt

fra Nordjylland