Bryghuset Vendia i Hjørring er Nordjyllands bedste restaurant

Efter en tæt finale løb Bryghuset Vendia med den flotte titel. Kun detaljer i hovedretten adskilte de to finalister.

Står du og skal invitere kæresten på et godt måltid mad, så kunne Bryghuset Vendia været et godt bud. I hvert fald har et dommerpanel nu kåret restauranten i Hjørring som Nordjyllands bedste. 

Sejren kom i hus tirsdag aften efter næsten et halvt års indledende runder, hvor bryghuset dystede mod andre anerkendte restauranter som La Locanda, Fusiuon, Ruths Hotel og Mortens Kro. 

quote For mig er det en investering i personalet og i restaurantens omdømme. Det giver os en masse erfaring og stolthed omkring det, vi laver.

Kristian Rise, direktør, Bryghuset Vendia

Ifølge overdommer Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide var det utroligt tæt løb mellem de to finalister, Bryghuset Vendia og Textur. Kun små finesser i hovedretten betød, at bryghuset kunne stikke afsted med sejren. 

Hver af de to toprestauranter havde forinden vundet to retter hver (forret og hovedret). Men det var hovedretten med due, der fik mundvandet hos dommerpanel til at løbe stærkest. 

Stolt direktør: Det er fantastisk

Prisen som Nordjyllands Bedste Restaurant er en titel, de fleste restaurantdirektører vil være stolte af at bryste sig af. Det gælder også for Bryghuset Vendia.

- Det føles fuldstændig fantastisk, for vi har brugt mange kræfter på det. Det er jo en proces, der har krævet mange ressourcer i 4-5 måneder, så der er en kæmpe forløsning, siger Kristian Rise.

Titlen som stedet, hvor nordjyderne kan spise allerbedst, er da også vigtig for restauranten.

- Vores omdømme bliver løftet og poleret endnu mere. Vi får slået fast, at vi er en god og seriøs restaurant. Men det vigtigeste er den energi, det giver personalet, for det her er jo en kæmpe holdindsats, fortæller Bryghus Vendias direktør.

Ifølge direktøren var det de små detaljer på Vendias tallerkener, der fik hevet sejren i hus. 

- Vi har mange detaljer på vores retter, og så er vi rent teknisk gode til vores håndværk. Og så sørger vi altid for at sikre en klassisk smag, der ikke er alt for eksperimenterende, så gæsten får en tryg fornemmelse - det smager af noget, han kender, siger han.

Øvrige priser i konkurrencen

Bedste snack: Tabu.
Bedste forret: Mortens Kro.
Bedste hovedret: Bryghuset Vendia.
Bedste dessert: Textur.
Bedste vinmatch: La Locanda.

Kilde: Gastro North

 


Seneste nyt

fra Nordjylland