Budgettet på plads i Aalborg: Pengene omfordeles på skolerne

26 af de 31 byrådsmedlemmer i Aalborg Kommune er torsdag aften blevet enige om budgettet for 2017.

Der er omfordelinger på skoleområdet på vej i Aalborg Kommune, hvor der samtidig foretages yderligere tiltag i retning mod en grøn omstilling i kommunen. Det er nogle af hovedpunkterne i det budget for 2017, som 26 af de 31 byrådsmedlemmer i kommunen torsdag aften blev enige om.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti valgte at stå uden for budgetforliget, som blev indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Konservative, SF og Liberal Alliance.

Forligspartierne er blevet enige om at spare 2,5 millioner kroner på IT-udgifter på skoleområdet i 2018, og fem millioner om året i de efterfølgende år. Der bliver til gengæld tilført 4,1 millioner kroner til undervisning på skolerne i 2017.

- Radikale Venstre er meget tilfredse med resultatet. Budgettet har fulgt vores  økonomiske fokus på at opretholde et højt niveau i skoler og daginstitutioner og imødegå  varslede besparelser på lærer- og pædagogområderne. Således er en lang række varslede nedskæringer på disse områder droppet eller formindsket kraftigt. Det kommer børnene til gode, siger Daniel Nyboe Andersen fra Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

Partierne, som er en del af budgetaftalen, er desuden blevet enige om at afsætte en pulje på 850.000 kroner om året, som skal bruges på at omstille kommunens bilpark til el- og hybridbiler.

Budgettet betyder, at Aalborg Kommune reducerer anlægsudgifterne med 44,5 millioner kroner i 2017 og til gengæld øger serviceudgifterne med 19,5 millioner.

Hør, hvad Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet) siger til den nye budgetaftale:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland