Busruterne er tilbage: Kun tre afgange er udgået

Nordjyllands Trafikselskab har afsat næsten alle busafgange, efter Hjørring Citybus gik konkurs tirsdag.

Nordjyllands Trafikselskab har haft sved på panden siden tirsdag aften, hvor Hjørring Citybus’ konkurs blev meldt ud.

Det betød nemlig, at der skulle findes erstatning for hele 26 busruter til onsdag. Det lykkedes ikke, men nu er næsten alle ruterne klar til at blive kørt igen torsdag morgen.

- Vi har haft så travlt, men vi har nogle gode samarbejder, og rigtig mange vognmænd har selv ringet til os og tilbudt deres hjælpe, siger presseansvarlig ved Nordjyllands Trafikselskab, Gine Petersen.

Udgået busafgange torsdag

  • Rute 78 fra Bindslev mod Hjørring kører ikke klokken 07:25
  • Rute 852 kører ikke fra Bindslev mod Hirtshals klokken 06:04
  • Rute 852 kører ikke fra Hirtshals mod Bindslev klokken 06:49

Alle ruterne er tilbage, som de plejer, fredag morgen. 

De 26 ruter som tidligere blev kørt af Hjørring Citybus, er nu fordelt på 14 forskellige vognmænd. Nogen af dem kører i forvejen for Nordjyllands Trafikselskab, imens andre er helt nye, og kører normalt for Midttrafik.

Aftalen med de 14 vognmænd er midlertidig, og Nordjyllands Trafikselskab er nu gået i forhandling med vognmændene, for at finde ud af om de kan og vil overtage de vilkår, der er på de nuværende kontrakter.

Rejsegaranti redder strandede passagerer

Nordjyllands Trafikselskab har en rejsegaranti, der også gælder i denne situation, oplyser Gine Petersen. Hvis man som passager strander et sted, hvor en rute skulle være afgået fra, og der er mere end 20 minutter til næste bus, så kan man tage en taxa på NT's regning. Man må dog ikke kører mere end 50 kilometer. 

Man skal selv lægge ud for taxaen og efterfølgende udfylde et skema på NT's hjemmeside, hvorefter de vil refundere udgifterne. Husk at gemme taxabonnen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland