Byggeri truer grønt område: Jeg blev sur

Et grønt område midt i Aalborg er i fare for at blive bebygget. Det har skabt stor kritik blandt områdets naboer.

Grønt område med en kælke-, ski- og cykelbakke på 300 meter er i fare for at blive bebygget. Bakken hedder Vandbakken og ligger mellem boligkvarteret Frydendal og Eternitgrunden. Frydendal Beboerforening har fået et anonymt tip om, at Aalborg Kommunes Forsyningsselskab Vand A/S vil fraflytte deres bygninger og sælge en del af området på Vandbakken, så det kan bruges til boligbyggeri i flere etager.

- Jeg blev sur, og jeg følte, det kørte over hovedet på os, at der var planer om det her, siger nabo til Vandbakken Jesper Klitgaard til TV2 Nord.

quote Jeg blev sur, og jeg følte, det kørte over hovedet på os, at der var planer om det her.

Jesper Klitgaard, nabo til Vandbakken

Beboerforeningen i Frydendal anede intet om byggeplanerne for Vandbakken, før de fik skitser og tegninger fra Vand A/S i postkassen. Afleveret anonymt. Planerne har ikke været i offentlig høring endnu.

Vand A/S ejer Vandbakken, og det kommunale forsyningsselskab skal flytte ud af bygningerne i bunden af Vandbakken på Sønderbro 53 til et nyt hovedsæde på Stigsborg Brygge. Det koster penge, og en del af de penge kan findes ved at sælge et stykke af Vandbakken og gøre det muligt for en eventuel køber at bygge boliger på området. Formanden for Vand A/S, socialdemokraten Lasse Frimand Jensen, forsøger nu at berolige beboerne.

- Det her det er jo på idéstadiet. Vi skal jo finde ud af som forsyningsselskab, hvad vi gerne vil lave med Sønderbro 53. Jeg håber på, at Vandbakken kan være lige så flot, som den er i dag, hvor alle os kan få lov til at gå ture, kælke og komme til Sankt Hans. Det håber jeg på, og det tror jeg også på, siger Lasse Frimand Jensen til TV2 Nord.

quote Det her det er jo på idéstadiet. Vi skal jo finde ud af som forsyningsselskab, hvad vi gerne vil lave med Sønderbro 53. Jeg håber på, at Vandbakken kan være lige så flot som den er i dag, hvor alle os kan få lov til at gå ture, kælke og komme til Sankt Hans.

Lasse Frimand Jensen, Formand for Vand A/S, Socialdemokraterne

Lasse Frimand Jensen forklarer, at salg af en del af Vandbakken kan blive en mulighed for at finansiere Vand A/S's flytning og nye hovedsæde på Stigsborg Brygge. Den socialdemokratiske byrådspolitiker påpeger samtidig, at det ikke kun er et økonomisk spørgsmål, og at der stadig vil være et rekreativt område på Vandbakken. Beboerforeningen i Frydendal frygter det værste.

- Altså den der, den køber vi ikke. Hvis Lasse Frimand er ude på at strø sukker på de planer, de har herude for at få beboerne til at spise dem, så kan han godt tro om igen. Den ret skal han ikke servere for os, siger Kirsten Hein, der er medlem af den lokale beboerforening.

Tirsdag den 23. oktober holder Aalborg Kommune borgermøde om Vandbakken. Det foregår på Aalborghus Gymnasium fra 17 til 18.

Beboere raser over planer om at bygge på grønt område

Seneste nyt

fra Nordjylland