Byrådsgruppe i Rebild sprængt: Fire V-medlemmer melder sig ud

Fire ud af syv medlemmer i Venstres byrådsgruppe i Rebild Kommune har meldt sig ud af partiet efter voldsom intern uenighed om det politiske arbejde.

Venstres byrådsgruppe i Rebild Kommune blev på et møde torsdag aften reduceret fra syv mand til blot tre.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende, og Anders Norup, der indtil torsdag aften var valgt for Venstre, bekræfter historien overfor TV2 Nord.

De fire medlemmer, der nu bliver løsgængere er næstformand Søren Konnerup, Jeanette Sagan, Peter Bak og altså Anders Norup.

Årsagen er at byrådsgruppen igennem længere tid har været internt uenige om flere politiske sager og generelt om måden at føre politik på i gruppen.

- Vi fire ønsker en anden retning i Venstre i Rebild. Vi ønsker at føre politik på et fagligt og økonomisk grundlag fremfor at søge alliancer i byrådet, der kan hjælpe os til valget i 2017, som Gert Fischer gør, fortæller Anders Norup, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget og medlem af Handicaprådet.

Anders Norup nævner som det seneste eksempel på den interne uenighed i byrådsgruppen den lange debat om skolestrukturen i Rebild Kommune i april måned, der endte med at et snævert flertal lod skolerne i Blenstrup og Ravnkilde fortsætte indtil videre.

- Der var vi meget internet uenige, og det er som sagt bare det seneste eksempel, siger Anders Norup.

Men kan man ikke være uenige i en byrådsgruppe?

- Jo, det kan man godt, men på det tidspunkt må man også slå en streg i sandet og sige om man vil være med eller ej. Der har været intern uenighed gennem længere tid og i aften (torsdag red.) besluttede vi fire så at bryde med gruppen.

I er fire og dermed et flertal af gruppen. Hvis det er Gert Fischer, der er problemet, kunne I så ikke vælte ham som formand for gruppen?

- Der er en paragraf i partiets vedtægter, der lader et flertal i en byrådsgruppe ekskludere et andet medlem af gruppen - og dermed partiet. Vi søgte at få afklaret, om det var en løsning, Venstre i Rebild kunne bakke op om, og det kunne vi ikke få en klar melding omkring, siger Anders Norup.

- Det har været et langt og kompliceret forløb,og vi havde helst set at partiet havde taget imod den fremstrakte hånd, vi er kommet med og fundet en kompromiskandidat, der kunne rumme begge grupper i byrådsgruppen, slutter Anders Norup.

Det har klokken 08.00 ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Konnerup, Jeanette Sagan eller Peter Bak. Vi arbejder på at få en kommentar fra Gert Fischer.


Seneste nyt

fra Nordjylland