Campister gør op med dovne fordomme - starter dagen med fælles motion

To gange om ugen trodser campisterne på Tannisby Camping alle fordomme og kaster sig ud i en omgang motion fra morgenstunden.

Campister er sådan nogle, der kun vil sove længe, grille og sidde i en god stol i deres fortelt. Nogenlunde sådan kan de fleste fordomme om det camperende feriefolk opsummeres.

Men det er også en fordom, man på Tannisby Camping nu forsøger at gøre op med. Her har man nemlig indført et koncept - "Walk'n Talk" - hvor campisterne klokken syv om morgenen bliver trukket med ud på en fire kilometer lang gåtur med indlagte motions- og styrketræningsøvelser. 

Idéen kommer fra Jakob Køster, der er fitnessinstruktør, og Kasper Wæhrens, der driver Tannisby Camping.

- Det handler egentlig om at komme i gang med dagen på en god måde, få noget bevægelse og så kunne komme hjem og så sidde resten af dagen og slappe af, det er det ferie handler om, siger Jakob Køster, som denne morgen har en god flok med sig ud på de fire kilometer.

- Rart at få gang i kroppen

Turen rundt i det smukke landskab falder også i turisternes smag, og mange møder gerne op til arrangementet

- Det er for hyggens skyld og motionens skyld, og så er det rast at se havet fra morgenstunden, siger Henrik Grønborg, der har taget turen fra Gladsaxe for at campere i Tversted.

quote Det er rart at få gang i kroppen. Jeg kan godt lide at være ude i naturen og træne, det er det, der betyder allermest.

Lone Uhre, campist

Han kaster sig sammen med de andre gladeligt ned på jorden ved det første stop på turen. Her står den på styrketræning.

- Det er rart at få gang i kroppen. Jeg kan godt lide at være ude i naturen og træne, det er det, der betyder allermest, siger Lone Uhre, mens hun varmer armene op inden blandt andet rygøvelser og planken.

Fitnesstræner Jakob Køster er vant til at se folk svede, men ikke lige feriefolk og slet ikke i omgivelser som dem her.

- Jeg har kæmpe respekt for, at de er her, og kæmperespekt for, at de knokler på - det er først i morgen de begynder at få ondt i mavemusklerne, siger han.

Slutter med kold dukkert

Efter en varm og svedig time med træning i klitterne sluttes morgenturen af med en dukkert i det kølige Vesterhav. Og bagefter kan campisterne så vende tilbage til dét, alle andre tror, de laver hele dagen: Nemlig at slappe af.

- Jeg tror, det er vigtigt, at man kobler af, men det er ikke ensbetydende med, at man kobler motionen af, siger Regitze Neerdal, der også har været med på denne morgens "Walk'n Talk". 

Hun får fuld opbakning fra dagens træner, Jakob Køster.

- Hun har fuldstændig ret i at du skal også slappe af, og det gør vi så om tre kvarter, når vi sidder derhjemme med kaffen og har kroppen fyldt med endorfiner og tænker, at nu har vi fået dagens motion, siger Jakob Køster.

Morgengåturene finder sted torsdage og søndage til og med uge 30 på Tannisby Camping. Det er muligt for alle at være med.


Seneste nyt

fra Nordjylland