Champions League giver større overskud

 Champions League giver større overskud

Onsdagens kvalifikation til Champions League kan aflæses på bundlinien i AaB. Millionerne er på vej til klubben, som opjusterer forventningerne til årets resultat.

Efter onsdag aftens kvalifikation til gruppespillet i Champions League opjusterer AaB-koncernen sine forventninger til resultatet for 2008 til et overskud i niveauet 55 mio. kr. før skat.

Resultatet for første halvår 2008 blev et underskud på 4,5 mio. kr. før skat, hvilket er en forbedring på 5,4 mio. i forhold til resultatet for første halvår 2007.

Med den samlede sejr på 4-0 over FBK Kaunas fra Litauen avancerede AaB i aftes til gruppespillet i Champions League, hvortil der er lodtrækning i Monaco senere i dag.

Klubbens tredje danske mesterskab i fodbold samt det efterfølgende indtog i Champions League får betydelig økonomisk betydning for hele AaB-koncernen.

- Det er klart, at de flotte præstationer på fodboldbanen har enorm betydning for hele koncernens udvikling og visioner, men jeg må gøre opmærksom på, at der for en klub som AaB ikke er tale om en nettoindtægt bare i nærheden af de tal, som adskillige medier ellers i de seneste uger har berettet om, påpeger AaB's bestyrelsesformand Per Søndergaard.

- Eksempelvis har andre klubber en markant større tilskuerkapacitet, end vi råder over på Energi Nord Arena, men det er logisk, at indtægten fra Champions League giver os mulighed for at disponere offensivt, hvilket naturligvis er en stor fordel både sportsligt og kommercielt, konstaterer Per Søndergaard.

Meget mod forventning blev salget af Sportmaster-kæden i juni udskudt, men på baggrund af signalerne fra samme Sportmaster-kæde forventer AaB A/S fortsat, at salget af butikkerne i Sport Nord A/S, hvor AaB A/S siden 2007 har ejet 50 procent af aktierne, gennemføres i 2008.

Dette gælder således for fem Sportmaster-butikker, lagersalg og AaB Sport & Fashion.

- Indikationerne fra Sportmaster-kæden er, at transaktion snarest kan være på plads, siger Per Søndergaard.

AaB's øvrige forretningsområder end fodbold har præget underskuddet for første halvår af 2008.

- For både AaB Håndbold, AaB Ishockey, AaB College og AaB Konference er den økonomiske udvikling utilfredsstillende, men der er sat ekstra fokus på disse forretningsområder, så vi også her kan opnå succes både på og uden for banen, lyder det fra Per Søndergaard.

Egenkapitalen i AaB-koncernen er pr. 30. juni 2008 på knap 127 mio. kr.


Seneste nyt

fra Nordjylland