Check og bitter til kvinde, der reddede kondiløber

Kvinden der kom den 25-årige mand til undsætning, da han blev overfaldet af to hunde, blev hædret af Christian Den Fjerdes Laug for sin indsats.

- Det er dejligt at se, at nogen straks tager et personligt ansvar og skrider ind, når andre er i nød , i stedet for bare at lade som ingenting.

Oldermand i Christian Den Fjerdes Laug, Niels Voss Hansen, var fuld af lovord, da lauget overrakte en bette check, som det hedder på nordjysk, til Maria Bitsch.

Det er den unge kvinde, som for nogle uger siden hjalp en kondiløber, der blev overfaldet af to hunde, da han var ude at løbe.

- Laugets indtægter kommer fra kontingenter og frivillige bidrag, så det er ikke kæmpebeløb, vi kan uddele. Men det er helt i laugets ånd, at vi påskønner en indsats, som den Maria Bitsch gjorde, da hun bogstaveligt talt kastede sig i kamp med to bidske hunde, der havde bidt sig fast i kondiløberen, siger Niels Voss Hansen.

Maria Bitsch og hendes nærmeste familie var inviteret i Laugsstuen i Jens Bangs Stenhus i Aalborg, hvor Maria Bitsch foruden checken også fik en flaske laugsbitter.

Maria Bitsch glemmer aldrig den morgen, da hun på Anders Borks Vej i Aalborg pludselig så to kamphunde springe på en kondiløber.

- Jeg bremsede og brugte hornet, men det fik ikke hundene til at slippe. Så fik jeg åbnet den en ene dør. Manden kom ind i bilen, men den ene hund havde bidt sig fast i ham, så den kom også ind i bilen. Så tog jeg en barnestol og bankede løs på den, mens jeg holdt hornet i bund med den anden hånd for at kalde på hjælp, fortæller Maria Bitsch.

På et tidspunkt var begge de rasende hunde inde i bilen. De fik en ordentlig omgang mere med barnestolen samtidig med, at andre forbipasserende kom til hjælp. Det fik til sidst hundene til at slippe, sådan at de kunne jages ud af bilen.

Maria Bitsch undgik selv at blive bidt.


Seneste nyt

fra Nordjylland