Dana Cup får kritik for indsats for strandede ukrainske spillere

En restaurant måtte omdannet til sovesal for ukrainske fodboldspillere, der er strandet i Nordjylland med defekt bus. Nu får Dana Cup kritik for ikke selv at huse de strandede spillere.

49 ukrainske fodboldspillere og ledere har natten til mandag sovet på lånte madrasser i restauranten på Lyngby Mølle Feriecenter nord for Løkken. De har deltaget i årets Dana Cup, og da de skulle hjem, brød deres bus sammen. 

Forpagteren af restauranten, Poul Raunsmed, der også ejer Raunsmed Fjerkræslagteri, forsøgte efter eget udsagn at få Dana Cup til at finde logi til de uheldige fodboldspillere - men uden held.

- Det var ude af deres hænder. Det havde de ikke noget med at gøre, sagde de. Men et eller andet sted havde det været nemt for dem at finde en skole, hvor de her børn kunne have overnattet, siger Poul Raunsmed.

Forstår ikke kritik

Kritikken af Dana Cups indsats kommer, efter talsmænd for fodboldturneringen ellers havde været ude og sige, at de sørgede for spillerne og også var i gang med at arrangere en bus til dem, så de kunne komme hjem.

Direktøren for Dana Cup, Jette Andersen, ærgrer sig over kritikken og hele sagen.

- Jeg forstår ikke helt, hvorfor de er havnet derude. Normal kutyme er, at man kan blive på skolen til om søndagen, siger hun.

Og har man brug for at blive længere, kan Dana Cup også hjælpe med det. Dana Cup har en hel hytteby kaldet Dana Cup Camp, hvor spillere, som af den ene eller anden grund ikke kan komme hjem som planlagt, kan få logi og mad gratis i dagene efter turneringen.

- Vi har i alle årene haft hold, der er blevet, og vi kunne sagtens have indlogeret ukrainerne. Der må være gået noget galt i kommunikationen, siger Jette Andersen, der gerne ville have været kontaktet helt fra starten af forløbet.

Hjælpen er på vej

At ukrainerne havnede hos Poul Raunsmed skyldes, at nogle af hans ukrinske ansatte havde hørt om landsmændenes busproblemer, og Raunsmed havde selv en gammel bus holdende hjemme ved gården. Planen var at bruge reservedele herfra, men det lykkedes ikke at lave den defekte bus.

En ny bus er efter sigende på vej fra Polen for at hente ukrainerne. Den er formentlig fremme en gang natten til tirsdag, og så går turen forhåbentlig hjemover mod Ukraine.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland