Danmark Rundt starter i Hobro

Første etape af danmarks største cykelløb begynder i Hobro og har mål i Mariager.

Post Danmark Rundt har netop offentliggjort startbyen for 2014-udgaven af etapeløbet.

Hobro får lov at sende feltet af sted, og derefter går turen mod Mariager, som bliver målby for første etape, som køres den 6. august 2014.

Det har arrangørerne netop fortalt på et pressemøde på rådhuset i Mariager.

På ruten vil rytterne blandt andet komme gennem Arden, Rold, Oplev, Rebild Bakker, Gl. Skørping, Kongerslev, Lille Vildmose, Øster Hurup, Als og Hadsund.

I målbyen Mariager vil rytterne køre en rundstrækning tre gange. Her skal de blandt andet cykle over den hårde Hødisbakke i udkanten af byen. Desuden skal rytterne over brosten i teglgade og på Torvet, inden de kan køre i mål på Fjordgade.

- Vi har fundet en utrolig smuk og krævende rute til 1. etape med udgangspunkt i Mariagerfjord Kommune. Ruten passerer et helt klassisk sted som Rebild Bakker, men desuden har vi fundet nye spændende udfordringer i det nordjyske, samtidig med en tur langs den flotte Kattegatkyst ved Øster Hurup. Finalerundstrækningen i Mariager er fantastisk med brosten og den hårde Sødisbakke tre gange. Der er ingen tvivl om, at tilskuerne kommer til at opleve verdensklasse cykelløb i Mariager, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Resten af Post Danmark Rundt-etaperne offentliggøres først til marts.

Det er anden gang, Post Danmark Rundt indledes i Hobro. Sidste gang, det skete, var i 2003. Dengang var målbyen for første etape Aarhus.


Seneste nyt

fra Nordjylland