Alfa Laval: Danmarks bedste samarbejdsplads

Den aalborgensiske virksomhed har fået en pris for samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere.

Samarbejdet har ikke altid fungeret som det skulle på Alfa Laval. Men i dag står virksomheden med en pris for at være Danmarks bedste til det.

- Jeg bliver rørt, for det er en stor dag for os alle sammen. For fem år siden troede jeg ikke på det, siger Tina Sørensen, tillidsrepræsentant på Alfa Laval til TV2 Nord.

Det er CO-industri der har hædret Alfa Laval med Samarbejdsprisen, for at være så gode til at få samarbejdet mellem medarbejdere og ledelse til at fungere med tillid og respekt, at de kan inspirere andre virksomheder.

Både ledelse og tillidsrepræsentanter prioriterer at sætte handling bag ordene. Samtidig har virksomheden vist, at det gode samarbejde også kan stå distancen i krisetider.

- Der er ingen tvivl om, at da vi startede den her proces for otte år siden, der hang den gamle kampkultur fra værftets tid her stadig, når vi havde samarbejdsudvalgsmøder, fortæller Søren Hjorth Krarup, administrerende direktør på Alfa Laval til TV2 Nord

- Det er en overvejelse i hver enkelt sag, hvornår det rigtige tidspunkt er at involvere medarbejderne, men vi har set, at det har vist sig gavnligt at gøre det på et tidligere stadie end vi ville have troet for år tilbage, uddyber han.

Det er kun tillidsrepræsentanter, der kan indstille en virksomhed til Samarbejdsprisen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland