Danmarks største fiskerihavn ligger stadigvæk i Skagen

En ny statistik fra NaturErhvervsstyrelsen viser, at Skagen Havn stadigvæk er den største fiskerihavn i Danmark. Der blev i 2015 landet fisk for over 900 millioner kroner.

Skagen Havn kan forsat prale af at være den største, danske fiskerihavn efterfulgt af Thyborøn og Hanstholm. Det viser en ny statistik lavet af NaturErhvervsstyrelsen i 10 udvalgte havne i 2015. Skagen Havn landede fisk for 919 millioner kroner i 2015, hvilket er en stigning på 22 procent.

- Det er yderst positivt, at der er landet for så store værdier i havnen. Det betyder, at vi fortsat har en industri, der er i stand til at tage fra og en tiltrækningskraft, der gør, at fiskerne har lyst til at komme til Skagen. Det er en styrkeposition, som vi håber at kunne udvikle yderligere med en etape 3 af havneudvidelsen, hvor vi blandt andet planlægger en landudvidelse med cirka 130.000 m2 og 730 meter ny kaj, siger Willy B. Hansen, administrerende direktør på Skagen Havn.

Kigger man på den samlede landingsværdi i Danmark, så stod Skagen Havn for 24 procent. Der blev i alt landet 348.000 tons fisk i Skagen, hvor der blev landet 310.000 tons fisk i Thyborøn, som ligger på anden pladsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland