Kampen for den tredje limfjordsforbindelse: Dansk Byggeri og Dansk Erhverv melder sig ind i Aalborg Alliancen

Aalborg Kommune og erhvervslivet i Aalborg har lavet Aalborg Alliancen for at medfinansiere den tredje Limfjordsforbindelse.

Aalborg Kommune og det lokale erhvervsliv kæmper videre for den tredje limfjordsforbindelse. For at realisere det mål har man skabt Aalborg Alliancen. 

Aalborg Alliancen går ud på, at Aalborg Kommune selv vil finansiere 600 millioner kroner til en tredje forbindelse over Limfjorden. For at det kan lade sig gøre, forpligter virksomhederne sig til at tage et større ansvar i forhold til det lokale arbejdsmarked ved at bruge kommunens jobcentre og ved at lave småjobs, praktikpladser og lærlingeforløb med henblik på at få flere i arbejde og derved skabe besparelser i kommunen.

Siden begyndelsen har Aalborg Kommune, Erhverv Norddanmark, Dansk Industri Aalborg og LO været en del af alliancen. Nu træder to nye stærke samarbejdspartnere ind i fællesskabet. 

quote  Vi skal have en tredje forbindelse. Der er godt gang i byggeriet i Aalborg-området, og vi er helt afhængige af, at både medarbejdere, maskiner og materialer let kan komme over fjorden til de forskellige steder, vi arbejder.

Henrik Holm, Dansk Byggeri Nordjylland

Der er tale om Dansk Byggeri og Dansk Erhverv, der tilsammen repræsenterer store dele af det nordjyske erhvervsmarked. 

- De to organisationers medlemmer står for en stor del af beskæftigelsen i Aalborg Kommune. Med Dansk Erhverv og Dansk Byggeri som nye partnere sender vi et superstærkt signal til Christiansborg. Nu står hele erhvervslivet i Aalborg bag kravet om en tredje Limfjordsforbindelse, fortæller borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen (S), i en pressemeddelelse. 

De to organisationer går ind i samarbejdet, fordi de tror på, at en tredje limfjordsforbindelse også kan hjælpe dem, og de mange erhverv i Nordjylland de repræsenterer. 

- Vi skal have en tredje forbindelse. Der er godt gang i byggeriet i Aalborg-området, og vi er helt afhængige af, at både medarbejdere, maskiner og materialer let kan komme over fjorden til de forskellige steder, vi arbejder, fortæller Henrik Holm, der er formand i Dansk Byggeri Nordjylland. 

Aalborg Alliancen er så småt begyndt at bære frugt. Senest skulle alliancen stå for rekruttering af 50 nye medarbejder til Bladt Industries. 


Seneste nyt

fra Nordjylland