Dansk damedouble trynet af værter

Pedersen og Rytter Juhl fik klø af fjerdeseedede kinesere i finalen ved Super Serie-finalerne i badminton.

Overmagten var for stor, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl søndag morgen dansk tid var oppe mod hjemmebanefavoritterne Wang Xiaoli og Yu Yang i finalen i Super Serie-finalerne i badminton i kinesiske Shenzhen.

Det danske par tabte således kampen med 16-21 og 14-21, og dermed blev det ikke til tre danske doublesejre ved den prestigefyldte sæsonafslutning.

Tidligere på dagen havde Mathias Boe og Carsten Mogensen vundet herredoublen, mens Christinna Pedersen også havde været med til at vinde mixed doublen sammen med sin makker, Joachim Fischer.

I første sæt var de danske kvinder foran 12-9 og igen ved stillingen 13-12, men kineserne og især Yu Yang havde et ekstra gear.

Ved nettet viste Yu Yang stor kreativitet, og i første sæt var hendes vinderbolde den store forskel på de to par, da kineserne gik fra 12-13 til 18-13 på kort tid.

I andet sæt spillede kineserne - til stor jubel for det store hjemmepublikum i den store hal i Shenzhen - med en meget lille fejlprocent, og det var tydeligt, at de bevægede sig på et generelt højere niveau end danskerne, der ellers undervejs i turneringen viste fornemt spil.

Især fredag, da danskerne overraskende slog de olympiske mestre, kineserne Zhao Yunlei og Tian Qing, med 19-21, 21-18 og 24-22, var niveauet ekstremt højt.

Men altså ikke lørdag, hvor de ikke rigtigt kom ind i kampen. Efter stillingen 6-6 blev andet sæt en lang kinesisk dominans og altså en sikker og fortjent sejr til hjemmebaneheltene.


Seneste nyt

fra Nordjylland