Butiksejer ved Budolfi Plads: - De sidste tre år har ikke været sjove

Den nye Budolfi Plads bliver indviet lørdag og for butiksejerne betyder det, at de kan ånde lettede op.

Det har været et stort byggerod på og omkring Budolfi Plads i Aalborg. De seneste tre år har et større anlægsarbejde fyldt i bybilledet, mens Budolfi Plads har fået nyt udseende.

Men nu er opgravede fortove og gravemaskiner blevet erstattet af en ny plads, som indvies officielt på lørdag.

Det er ikke kun borgere og turister, der kan glæde sig over et nyt åbent rum i hjertet af Aalborg, de omkringliggende butikker, slipper nu også for besværlige tilgangsforhold og byggelarm.

- Det er jo fantastisk. Vi har ventet på det i næsten tre år. Vi trænger til en hverdag, og vi trænger til, at der kommer nogle kunder igen, fortæller Niels Christian Wulff der ejer Holte Vinlager på Budolfi Plads.

Hans forretning har ligget lige ud til der, hvor gravkøer og andre store maskiner har arbejdet på at anlægge den nye plads.

- De sidste tre år har ikke været sjove. Det har på mange måder været ren overlevelse, siger han.

Med den nye plads håber Niels Christian Wulff, at det også kan ses i hans forretning.

- Nu ser vi frem til, at det bliver normalt igen og forhåbentligt også bedre end normalt. Der skulle jo gerne komme nogle flere kunder. Det skulle gerne blive det her byrum, som alle politikerne siger, at det bliver. Det tror vi også på. Det bliver et kæmpe løft for byen, og vi tror, at vi får nogle flere kunder end vi havde før, siger Niels Christian Wulff.

Det er ikke kun på forretningens vegne han taler. Selv er han også begejstret for den nye Budolfi Plads.

- Det er blevet flottere, end jeg troede, det ville blive. Da jeg så tegningerne, var jeg lidt skeptisk, men når man ser det nu med træerne og lys om aftenen, så er det blevet rigtig flot. Stor ros til dem, der har bygget det, siger han.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland