Delfin i Skagen er stadig på julevisit

Siden den 9. december har en almindelig delfin været på julebesøg i Skagen. Delfinen er her 11 dage efter den blev set første gang stadig at finde i vandet omkring Skagen.

Hvaler og delfiner er ved at blive hverdag i de nordjyske have.

Den 9. december blev der i Skagen set en delfin, og den delfin svømmer stadig livligt rundt i havet.

Det fortæller Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation.

Delfinen i Skagen har dog ikke gjort det store væsen af sig. Den er da også kun blevet spottet på tre forskellige dage, men onsdag var altså endnu en af de dage. Her så mange mennekser delfinen tæt på Krydstogtkajen på Skagen Vesthavn.

Dyret blev første gang set sydøst for Grenen, og nu ser den ud til at have slået sig ned ved havnen, idet den er set både udenfor og inde i havnen.

Rolf Christensen regner med, at der er tale om en delfin af arten, almindelig delfin. En art, der ikke er almindelig at finde i Danmark.

Almindelig delfin er en middelstor delfin, der kan blive op til 2 meter lang. Den kan veje op til 235 kilo. Arten kan svømme op til 60 kilometer i timen og findes fåtalligt i de ydre, vestlige danske farvande, men ses sjælden fra land og udenfor Nordsøen. En almindelig delfin kan dykke ned til 200 meter og kan blive op til 35 år.


Seneste nyt

fra Nordjylland