Den første juletræspynter: - Grantræet så trist ud

Traditionen med at pynte grantræet på Hirtshalsmotorvejen blev startet i 2013 - af en midtjyde.

Det er så langt fra første gang, nogen har risikeret liv og lemmer og taget sig tiden til at pynte det lille selvsåede grantræ i midterrabatten på Hirtshalsmotorvejen ved afkørslen til Bjergby.

Faktisk begyndte det i 2013, da Per Sønderby Pouls igen-igen skulle fra Beder i Midtjylland til Hirtshals for at hente sin norske kæreste ved færgen og ikke havde nået at pynte sit juletræ derhjemme i tide.

- Så jeg tog julepyntet med i bilen. Jeg havde jo kørt den tur mange gange og havde altid holdt øje med det lille grantræ dér lidt nord for Hjørring og spekuleret over, hvor Vejdirektoratet mon ikke fjernede det. Og så havde jeg simpelthen bestemt mig for, at det skulle have lidt pynt, for det stod og så trist ud, forklarer Per Sønderby Pouls til TV2 Nord.

Han standsede bilen ved Bjergby-afkørslen og ventede, til motorvejen var fri for biler, før han kastede sig ud af bilen og løb over de to spor med julepynt i hænderne.

- Det gik godt nok stærkt frem og tilbage, og julepyntet blev bare klasket på for at komme tilbage til bilen den første gang. Det var jo farligt. Men jeg gjorde mig umage for at gøre det, når der ikke lige var nogen på kørebanen, også fordi jeg ikke ville ses, siger Per Sønderby Poulsen.

Men set blev han - og meldt til politiet.

- Lige som jeg var blevet færdig og skulle til at tage et billede af mit værk, får jeg øje på politiet, som holder oppe på motorvejsbroen med blå blink. En af betjentene råber ned til mig og spørger, hvad fanden jeg foretager mig. Så jeg skynder mig ind i bilen og kører videre mod Hirtshals, siger juletræspynteren.

Men bare et par kilometer længere nordpå bliver han indhentet af patruljen og må holde ind til siden. Indstillet på at betale den bøde, det må koste ham at have pyntet det lille juletræ.

- Så jeg sagde til betjenten, at jeg var ked af det, jeg var jo blevet taget med fingrene i kagedåsen så at sige, så jeg var klar til at betale. Han vil så vide, hvor jeg har juletræet fra. "Jamen, det står der hele tiden," svarer jeg, "det er ikke et, jeg har haft med". Og så vipper han mig under hagen med mit kørekort og siger "Værsgo. Glædelig jul. Det gør du aldrig nogensinde igen", fortæller Per Sønderby Pouls.

Dermed forbliver dette års pyntning af det lille juletræ på Hirtshalsmotorvejen et mysterium.

- Ja, for jeg har ikke gjort det siden. Men nogen må have taget det til sig og gjort det til en tradition. Og jeg kan se, når jeg kører derop, at man ovenikøbet er begyndt at pynte endnu et træ, der er lidt mindre og står lidt længere sydpå. Sidste år var der i hvert fald lys på det også, siger Per Sønderby Pouls.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland