Der er huller i varme-nettet i Aalborg

Borgerne i Aalborg Kommune risikerer at mangle varme i løbet af de næste dage, hvis ikke Aalborg Varme finder den lækage, der er på ledningsnettet lige nu.

- Vi er faktisk så pressede i øjeblikket, at hvis vi får en yderligere fejl, så vil vi komme i en situation, hvor vi ikke kan sende varme rundt i byen.

Sådan lyder det for Christian Engstrøm, afdelingsleder i Aalborg Varme, der fredag aften opdagede, at noget var helt galt.

- Vores niveau i de store akumuleringstanke begynder at falde,  og vores spædevandsforbrug begynder at stige, siger Mads Klug, driftsassistent, Aalborg Varme.

Og lige nu forsvinder der 30-35 kubikmeter vand i timen fra tankene. Og det er for meget.

- Det betyder, at på et tidspunkt har vi ikke vand at sende rundt i systemet, hvis ikke vi får fundet hullet, siger Mads Klug, driftsassistent, Aalborg Varme.

Aalborg Forsyning mener, at der kan være tale om flere lækager rundt omkring i Aalborg centrum,  og Aalborg Varme kører lige nu byen tynd og leder efter lækager med et termisk varmesøgende kamera, men de opfordrer også borgere til at være opmærksomme.

- Man vil kunne opdage det ved, at det damper ud af jorden, og at der står vandpytter rundt omkring, siger Christian Engstrøm, som tilføjer, at det værste, der kan ske, er, at ledningsnettet i løbet af nogle dage løber tør for vand.

- Så kan vi ikke sende varme rundt til borgerne i byen, og det er rimeligt vitalt.


Seneste nyt

fra Nordjylland