DF på Læsø afventer situationen: ”Det er spillets vilkår”

Slaget om borgmesterposten på Læsø ser torsdag ikke ud til at være helt slut. Venstre bejler nu til samarbejde med Socialdemokratiet. Dansk Folkeparti afventer situationen.

Det har været en alt andet end en køn proces på Læsø indtil nu, og spillet om borgmestertitlen er tilsyneladende stadig i gang.

Dansk Folkepartis Karsten Nielsen fra Læsø kunne ellers onsdag aften fortælle, at han bliver Læsøs næste borgmester, og dermed også samtidig Dansk Folkepartis første – og eneste – borgmester i Danmark.

Men slaget om borgmesterposten på Læsø ser torsdag ikke ud til at være helt slut. Venstre bejler nu til samarbejde med Socialdemokratiet.

VALGRESULTATET FRA LÆSØ

Venstre - 4 mandater 
Læsø Listen - 2 mandater 
Dansk Folkeparti - 2 mandater
Socialdemokratiet - 1 mandat

- Hvis man kigger overordnet på det, har Folmer alle muligheder. Han står som niende mand mellem de to firemandsgrupper. Han kan vælge lige, hvad han vil, siger Tobias Birch Johansen (V) og åbner igen forhandlingerne.

quote Jeg har hørt, at Venstre har givet Folmer Hjorth Kristensen et tilbud. Det er spillets vilkår, og det ved jeg godt, så der er ingen bad feelings herfra

 Karsten Nielsen, borgmesterkandidat, Dansk Folkeparti, Læsø

Men indtil videre får det ikke Dansk Folkepartis nyudråbte kommende borgmester til at ryste i bukserne.

- Jeg har hørt, at Venstre har givet Folmer Hjorth Kristensen et tilbud. Det er spillets vilkår, og det ved jeg godt, så der er ingen bad feelings herfra, siger Karsten Nielsen (DF) til TV2 Nord.

Aftalen mellem de fem kandidater fra Dansk Folkeparti, Læsø Listen og Socialdemokratiet kom i hus, mens nuværende borgmester Tobias Birch Johansen og resten af  Venstre-gruppen måttet finde sig i at sidde helt udenfor.

- Jeg håber selvfølgelig, at sammenholdet i femmandsgruppen består. Mit indtryk er, at vi sammen har en klar plan for, hvad vi vil med Læsø, siger Karsten Nielsen med ro i maven.

Socialdemokraten Folmer Hjort siger onsdag til TV2 Nord, at hans telefon er åben.

- Det er noget af en overraskelse. Jeg er en enlig fugl, som har slået mig ned med de andre fire, lyder det fra Folmer Hjort (S).

STEMMESLUGERNE PÅ LÆSØ

Tobias Birch Johansen, Venstre - 321
Lars Vilsen, Læsø Listen - 120
Karsten Nielsen, Dansk Folkeparti - 107
Per Bragt, Dansk Folkeparti - 95
Folmer Hjort Kristensen, Socialdemokratiet - 74

Skuffet over aftale

Tobias Birch Johansen, der har været borgmester siden 2013 på Læsø, var onsdag aften noget målløs over situationen med samarbejdet mellem de fem personer fra SF, Socialdemokratiet og Læsø Listen.

- Jeg er skuffet på vælgernes vegne. At man kan tillade sig at sætte hver tredje vælger ud af spillet, det er dæleme noget skidt, lød det vredt fra den siddende borgmester, der altså ikke ser ud til at have givet op.


Seneste nyt

fra Nordjylland