Dialogmøder skal få flere til at vælge byggebranchen

De nordjyske håndværksvirksomheder mangler ledige hænder som aldrig før, og den udfordring skal blandt andet løses gennem dialogmøder.

Det går godt for håndværksvirksomhederne i Nordjylland. Faktisk så godt, at de har svært ved at følge med efterspørgslen. Det er nemlig svært at rekruttere den nødvendige arbejdskraft – og derfor må flere sige nej til ordrer.

Nu har Dansk Byggeri Nordjylland og Region Nordjylland givet håndslag på at holde faste dialogmøder med fokus på lokale udfordringer. Formålet er at få flere til at vælge en håndværksuddannelse.

- Kampen om de dygtige håndværkere har aldrig været større, og derfor er det vigtigt, at både vi som erhvervsorganisation og regionen har fokus på den udfordring og arbejder i samme retning, siger Henrik Holm, der er formand for Dansk Byggeri Nordjylland.

quote Kampen om de dygtige håndværkere har aldrig været større.

Henrik Holm, formand for Dansk Byggeri Nordjylland

Region Nordjylland har i flere år haft fokus på at få flere til at søge ind på erhvervsuddannelserne. En indsats, der ser ud til at have virket – i marts viste en undersøgelse, at de nordjyske erhvervsskoler har danmarksrekord i at tiltrække elever.

- Fra regionens side er vi optaget af, at flere unge får en uddannelse, og vi har en fælles interesse i at fremme erhvervsuddannelserne. Der er mangel på faglært arbejdskraft, fordi vi har en del byggerier i vores region, siger Ulla Astman, der er formand for Region Nordjylland.

Trækker på erfaringer fra tidligere samarbejde

Dansk Byggeri Nordjylland og Region Nordjylland har allerede gode erfaringer med at samarbejde. Senest i forbindelse med opstarten af byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital, hvor Dansk Byggeri underviste virksomheder i digitale udbud for at gøre det muligt for flest mulige virksomheder at byde på opgaverne i forbindelse med byggeriet.

- Det er vores gode erfaringer herfra, vi skal bygge videre på, siger regionsrådsformanden.

Hun peger på, at faste dialogmøder forpligter parterne til at bruge hinanden i projekter, som hver især står med – som for eksempel byggeriet af det nye sygehus.

- Jo mere vi kan bruge hinanden, jo bedre resultat får begge parter, siger Henrik Holm fra Dansk Byggeri Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland